ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Ακατάσχετα... αγαπημένη


Ξεκινάς το ταξίδι σου στο εξωτερικό. Φτάνεις στο αεροδρόμιο και λες «ας βγάλω κάτι από το ΑΤΜ» και διαπιστώνεις έντρομη ότι η Εφορία σού έχει δεσμεύσει τον λογαριασμό της μισθοδοσίας σου. Ok, Εφορία είναι, καλά κάνει αν είσαι μισθωτός και δεν πληρώνεσαι με «μαύρα» για να γλιτώνεις φόρο.
Παίρνεις βαθιές ανάσες και λες «δεν πειράζει, έχω δηλώσει στο ΤAXIS ακατάσχετο τον λογαριασμό». Αλλά, σε λίγη ώρα διαπιστώνεις ότι ούτε το ακατάσχετο λειτουργεί, ούτε 2 ευρώ για εισιτήριο στο μετρό δεν σου έχει αφήσει. Ευτυχώς, έχεις «κούτελο» που λένε και στη Μάνη και δανείζεσαι από φίλους.
Αποφασίζεις να επισκεφτείς την αγαπημένη σου Τράπεζα, ναι, την ΕΤΕ, αμέσως με την επάνοδο στην πατρίδα. Και τότε ανακαλύπτεις ότι η Εθνική για να σου ενεργοποιήσει το δικαίωμα στον ακατάσχετο λογαριασμό, χρειάζεται 10 ημέρες! Όχι 10 λεπτά, ούτε 10 ώρες, αλλά 10 μέρες. Τάδε έφη, επισήμως, διευθυντής καταστήματος.
Τώρα τι θα κάνεις αυτές τις 10 ημέρες; Πρόβλημά σου. Πάντως η ΕΤΕ ξέρει πολύ καλά τι κάνει με τα χρήματά σου αυτές τις μέρες. Το θέμα είναι: γιατί;