ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Στα κελάρια του παρακράτους


Γράφει ο Τάσος Παππάς

Εκστρατεία παραπληροφόρησης από κυβερνητικά κέντρα καταγγέλλουν στο ΠΑΣΟΚ. Φήμες, διαρροές, υπαινιγμοί με στόχο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη. Φαίνεται πως ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ εκτός από θύμα των παρακολουθήσεων είναι και θύμα μιας ενορχηστρωμένης προσπάθειας για να πληγεί ο ίδιος και το κόμμα του.

Οταν η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, έκανε λόγο για απόπειρες εκβιασμού του κ. Ανδρουλάκη ενοχλήθηκαν στο ΠΑΣΟΚ και τη στόλισαν με διάφορα κοσμητικά χρεώνοντας την παρέμβασή της στον Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο και ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης και κορυφαία στελέχη του κόμματος, π.χ. ο Παύλος Γερουλάνος, δεν είχαν αποκλείσει αυτή τη μεθόδευση με δηλώσεις τους πριν από λίγες μέρες.

Και οι δύο παρέπεμπαν σε κυβερνητικά κέντρα ή για να το πούμε όπως το περιέγραψε ο εκπρόσωπος του κ. Ανδρουλάκη στις συζητήσεις στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών, Μιχάλης Κατρίνης, «στο επιτελικό παρακράτος που έχει έδρα το μέγαρο Μαξίμου». Στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουν καμιά αμφιβολία για τους ηθικούς αυτουργούς αυτής της βρόμικης ιστορίας. Είναι οι ίδιοι που επιχείρησαν να παγιδέψουν το κινητό του κ. Ανδρουλάκη για να συλλέξουν πληροφορίες τις οποίες θα κρατούσαν κάβα και με την κατάλληλη επεξεργασία (κόψε-ράψε) στα σκοτεινά εργαστήρια θα τις χρησιμοποιούσαν σε χρόνο που θα επέλεγαν.

Η καινούργια αυτή υπόθεση έρχεται να επιβεβαιώσει τους φόβους της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Το σύστημα των υποκλοπών στήθηκε με πρωτοβουλία της κλειστής ομάδας που διοικεί το Μαξίμου και κατ’ επέκταση την κυβέρνηση. Χρησιμοποίησε και την ΕΥΠ για τις… νόμιμες επισυνδέσεις και το Predator για τις παράνομες.

Αναρωτιούνται σήμερα μαζί με πολλούς πολίτες τι νόημα είχαν οι εκκλήσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Επικρατείας να προσέλθει ο κ. Ανδρουλάκης να ενημερωθεί για τους λόγους της παρακολούθησής του, ενώ την ίδια στιγμή και ο ένας και ο άλλος δήλωναν πως δεν ήξεραν και δεν έπρεπε να ξέρουν. Αναρωτιούνται ποια ήταν η σκοπιμότητα της δημόσιας πρόσκλησης.

Μήπως, λένε, η πρόθεσή τους δεν ήταν να τον ενημερώσουν, αλλά να του δείξουν ποια στοιχεία έχουν στα χέρια τους εις βάρος του και να τον προειδοποιήσουν με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο ότι πρέπει να σταματήσει να επιτίθεται στην κυβέρνηση και να αποσύρει από τη δημόσια συζήτηση τις ιδέες του περί κυβερνήσεων συνεργασίας με σοσιαλδημοκρατικό προσανατολισμό, χωρίς τον Μητσοτάκη στη θέση του πρωθυπουργού;

Αναρωτιούνται ακόμη αν η επανεμφάνιση του Γιώργου Καρατζαφέρη είναι τυχαία ή πρόκειται για οργανωμένη κίνηση που εξυπηρετεί τις επιδιώξεις του μεγάρου Μαξίμου. Στην πρώτη φάση αντιμετώπισαν στο ΠΑΣΟΚ, όπως και παντού αλλού στο κομματικό σύστημα, με ειρωνεία την άποψή του ότι η Ελλάδα έχει σήμερα τον πιο άρτιο πρωθυπουργό στον αιώνα που διανύουμε.

Εκτίμησαν ότι ο κ. Καρατζαφέρης μάλλον διαπραγματεύεται τη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Καυτηρίασαν την εμπλοκή του στην πολιτική ζωή, θύμισαν το παρελθόν του, αλλά πίστεψαν ότι δεν πρέπει να τους απασχολήσει. Θεώρησαν ότι είναι μια υπόθεση που αφορά τη δεξιά πολυκατοικία. Το πράγμα όμως δεν σταμάτησε εκεί. Η νέα δήλωση του πρώην... ιδιοκτήτη του ΛΑΟΣ ότι ο κ. Ανδρουλάκης έχει δύο επιλογές, είτε θα γίνει αντιπρόεδρος σε κυβέρνηση Μητσοτάκη είτε θα πάει σπίτι του, τους έβαλε σε προβληματισμό.
 Κλίνουν προς την εκδοχή ότι είναι σε εξέλιξη ένα σχέδιο που έχει στόχο τη δημιουργία έντασης στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και την ανατροπή της σημερινής ηγεσίας του, αν αυτή δεν συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις του παρακρατικού κέντρου που κάνει κουμάντο.

Εφημερίδα των Συντακτών / 12.02.2023