ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Eντάσεις και διχογνωμίες στα ΝΕΑ για τη λογοκρισία στην Ακρίτα


Σε στρατόπεδα έχουν χωριστεί στα Μέσα της Αλτερ Εγκο για το θέμα της λογοκρισίας σε βάρος της Ελενας Ακρίτα.
Πολλοί επιρρίπτουν ευθύνες στη διοίκηση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ (έχουμε λάβει σχετικά mail) ενώ όπως γράφει και η Ακρίτα υπάρχουν εντάσεις και διχογνωμίες για το «κόψιμο» του άρθρου της στο φύλλο του Σαββάτου.
Συγκεκριμένα για το κλίμα στις.. εγκαταστάσεις της Συγγρού γράφει η Ακρίτα:
«(...)‘Γείτονες’ συνάδελφοι μού λεν πώς στην εφημερίδα δεν περίμεναν να δημοσιοποιήσω το λογοκριμένο κείμενο. Πίστευαν ότι θα το αφήσω να περάσει έτσι και θα συνεχίσω κανονικά κάθε Σάββατο, σαν να μην τρέχει τίποτα.
‘Γείτονες’ μού λένε επίσης ότι υπάρχουν εντάσεις και διχογνωμίες (για να το θέσω κομψά) πάνω στο θέμα μου. Όμως, επειδή, ως δημοσιογράφος έχω μάθει να μην στηρίζομαι σε μαρτυρίες ‘γειτόνων’, δεν θα επεκταθώ. Έτσι κι αλλιώς, την απόφαση μου την έχω πάρει(...)».
Πάντως όπως διέρρευσε το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως την Τρίτη για το θέμα της λογοκρισίας σε βάρος της Ελενας Ακρίτα και προτίθεται να καλέσει όλους όσοι εμπλέκονται στο ζήτημα.