ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Γιατί το ΕΣΡ δεν μπορεί να «τιμωρήσει» τον ΣKΑΪ

«Εχει νομική υποχρέωση να σιωπά!»... Χορηγοί παίρνουν θέση και αποχωρούν από το Big Brother

 Ο ΣΚΑΪ «γλιτώνει» το πρόστιμο παρά το γεγονός ότι προβάλλει ένα ριάλιτι που προάγει την υποκουλτούρα και δίνει βήμα σε απόψεις ρατσιστικές,ομοφοβικές , και μισογυνικές - Οι χορηγοί όμως, παίρνουν θέση και αποχωρούν από το Big Brother
Με δεμένα τα χέρια κοιτάζει τo ΕΣΡ, χωρίς να μπορεί να τιμωρήσει το..

ΣΚΑΙ για την αναπαραγωγή κουλτούρας βιασμού και για τα όσα χυδαία και άθλια, ειπώθηκαν από παίχτη στο ριάλιτι.
Επειδή η συγκεκριμένη σκηνή δεν μεταδόθηκε στην τηλεόραση αλλά στο live streaming το καναλιού, στο site του, το ΕΣΡ δεν έχει την δικαιοδοσία να παρέμβει.
Το ΕΣΡ έχει αρμοδιότητα αποκλειστικά σε τηλεόραση και σε ραδιόφωνο.
Με αυτό τον τρόπο ο ΣΚΑΪ «γλιτώνει» σίγουρα ένα τεράστιο πρόστιμο παρά το γεγονός ότι προβάλλει ένα ριάλιτι που προάγει την υποκουλτούρα και δίνει βήμα σε ρατσιστικές,ομοφοβικές και μισογυνικές απόψεις.
Ωστόσο μετά τη θύελλα αντιδράσεων και το κίνημα #cancelbigbrothergr που ξεσήκωσαν τα εμετικά σχόλια του συμμετέχοντα, οδήγησαν εταιρείες να αποσύρουν τις χορηγίες τους από το ριάλιτι.
Πρώτη, που απέσυρε τη χορηγία της, ήταν η εταιρεία Rigas Furniture ενώ ακολούθησε η εταιρεία στρωμάτων Candia με κοινοποιήσεις στα σόσιαλ μίντια

Μ. Κάτσης: Live streaming σε site καναλιού είναι εκπομπή του καναλιού

Το ΕΣΡ και η Δικαιοσύνη να μην κρυφτούν πίσω από τυπολατρείες και «δήθεν», να πράξουν τα δέοντα, τα σκουπίδια που η «νέα κανονικότητα» επανέφερε από το 2000 για να μας πείσει ότι επέστρεψε και η ευμάρεια απαιτούν άμεση προάσπιση της υπόληψης των θεσμών, τόνισε ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης, μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 και τον Γιώργο Τραπεζιώτη για τα όσα εμετικά προβλήθηκαν στο ριάλιτι του ΣΚΑΪ.
Πρέπει να είμαστε όλοι εξοργισμένοι με το καθεστώς της «νέας κανονικότητας» που έχει επιβληθεί, επαναφέροντας τα τηλεσκουπίδια, την αθλιότητα που αναπαράγεται σε πανελλήνια μετάδοση, που αναπαράγει την κουλτούρα του βιασμού. Πρέπει το Εθνικο Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και η Δικαιοσύνη να περισώσουν την υπόληψη των θεσμών της Δημοκρατίας, να πράξουν τα δέοντα πριν ο κανιβαλισμός διαλύσει τα πάντα. Να μην κρυφτούμε πίσω από «δήθεν», από τύπους και τυπολατρείες, αν μεταδόθηκε με live streaming στο διαδίκτυο, προφανώς είναι του σταθμού το site, ξεκαθάρισε ο κ. Κάτσης.
Από την στιγμή που το ίδιο το τηλεοπτικό προϊόν έχει ποιότητα σκουπιδιού, προφανώς δεν είναι πρόβλημα ούτε του τρόπου ούτε του μέσου μετάδοσης, είναι το ίδιο το προϊόν προβληματικό. Και αν δείτε την αντίδραση του υγιούς κόσμου, είναι απαίτηση να καταργηθεί το πρόγραμμα. Δεν έχεις κάτι να περιμένεις από ένα σκουπίδι, μόνο μπόχα και δυσωδία αναδίνει. Και δεν θα είναι το μόνο περιστατικό, θα ακολουθήσουν και άλλα. Όταν ψάχνεις στα σκουπίδια, είναι λογικό να βρεις τέτοιες καταστάσεις ή και ακόμα χειρότερες, όπως προειδοποίησε.
Πρέπει πάσει θυσία, επανέλαβε ο κ. Κάτσης, η Δικαιοσύνη και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να προασπίσουν τους θεσμούς, να σταματήσει ο κατήφορος της «νέας κανονικότητας». Γιατί επιχειρούν να κάνουν και μία σύγκριση στη βάση του συνειδητού στην ελληνική κοινωνία: ότι αφού επανήλθαν τα ριάλιτι έχουμε επανέλθει στην ευμάρεια του 2000.

 H ανακοίνωση του ΕΣΡ:

"Στο Συμβούλιο έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών (πλέον των διακοσίων) για διάπραξη (διοικητικού) αδικήματος κατά την διάρκεια εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού μέσω του διαδικτυακού του ιστοτόπου. Κάποιοι από τους καταγγέλλοντες διαμαρτύρονται και διερωτώνται «γιατί σιωπά το ΕΣΡ», η δε απάντηση σ’ αυτό είναι απλή: Διότι το ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά! Και τούτο επειδή, ως κρατική αρχή που κρίνει (και αποφασίζει) επί καταγγελιών (υποχρεούται να) ομιλεί -μετά από τήρηση νόμιμων διαδικασιών- μόνο με τις αποφάσεις του και όχι προκαταβολικώς, εμφανιζόμενο στην συνέχεια (και) ως αντικειμενικός κριτής θεμάτων για τα οποία ήδη έχει εκφρασθεί.
Για το συγκεκριμένο πάντως ζήτημα σχηματίσθηκε ήδη φάκελος και ορίσθηκε εισηγητής."