ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Αίγυπτος: στο φως 13 πλήρως σφραγισμένες σαρκοφάγοι 2.500 ετών!

BINTEO

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 13 πλήρως σφραγισμένες ξύλινες σαρκοφάγους στην έρημο Σαχάρα της Αιγύπτου. Η ηλικία τους υπολογίζεται γύρω στα 2.500 χρόνια. Η τοποθεσία της ανακάλυψης βρίσκεται 19 μίλια νότια του Καΐρου.
Ενώ χιλιάδες σαρκοφάγοι έχουν βρεθεί ενταφιασμένοι στο..
συγκεκριμένο σύμπλεγμα των τάφων, αυτές οι νέες ανακαλύψεις είναι σπάνιες γιατί παραμένουν εντελώς άθικτες κατά τη διάρκεια των χιλιετιών, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Daily Mail.
Σύμφωνα με το αιγυπτιακό Υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων, η συλλογή των φέρετρων βρέθηκε στοιβαγμένη η μία πάνω στην άλλη στο κάτω μέρος ενός τάφου βάθους 36 ποδιών (11 μέτρων) στην αρχαία νεκρόπολη.
Εμπειρογνώμονες που αναλύουν τις σαρκοφάγους - οι οποίες είναι τόσο καλά συντηρημένες που μερικά από τα αρχικά χρώματα τους μπορούν να φανούν ακόμη και στην εξωτερική τους πλευρά - κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα κιβώτια ταφής παρέμειναν τέλεια σφραγισμένα από τότε που είχαν αρχικά ενταφιαστεί.
Οι ερευνητές περιμένουν να βρουν επιπλέον φέρετρα μετά το άνοιγμά τους, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

-από topontiki