ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Με κόλπα «διώχνουν» τον... μπελά Τουλουπάκη

Το σκάνδαλο Novartis εκδηλώθηκε κατά το χρονικό διάστημα που κυβερνούσαν τη χώρα η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, είτε χωριστά είτε μαζί. Τα δύο αυτά κόμματα αναγνώρισαν την ύπαρξη του σκανδάλου, αλλά αρνήθηκαν την εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε αυτό.
Δέχτηκαν ότι ήταν ένα σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονταν μόνο γιατροί, άντε και κάποιοι..
παράγοντες της κρατικής διοίκησης. Οτιδήποτε ξεπερνούσε αυτό το πλαίσιο ήταν σκευωρία σε βάρος τους, έλεγαν, την οποία εξύφαναν και εκτέλεσαν οι πολιτικοί αντίπαλοί τους.
Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ στράφηκαν εναντίον της κοινής λογικής σύμφωνα με την οποία σκάνδαλα τέτοιου μεγέθους είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν χωρίς τη συμμετοχή της πολιτικής εξουσίας. Πολύ περισσότερο με την πολιτική εξουσία να βρίσκεται απέναντι.
Με αυτή την έννοια, αν αυτά τα δύο κόμματα επιθυμούσαν την αναζήτηση της αλήθειας -ακόμα κι αν δεν υπήρχε το παραμικρό στοιχείο- θα έπρεπε να απαιτούν να στραφεί η διερεύνηση του σκανδάλου σε πολιτικά πρόσωπα και ειδικά σε εκείνα που στις κρίσιμες περιόδους είχαν ευθύνη πολιτικού προϊσταμένου στο ζήτημα της φαρμακευτικής δαπάνης. Δηλαδή στους αρμόδιους υπουργούς Υγείας.
Στοιχεία υπήρχαν και υπάρχουν μέσα από μαρτυρικές καταθέσεις και από όσα έφτασαν στη χώρα μας μέσω της δικαστικής συνδρομής των Ηνωμένων Πολιτειών. Από τη στιγμή που υπήρχαν και υπάρχουν, έπρεπε και πρέπει να διερευνηθούν ώς το τέλος. Αυτό ήταν και παραμένει μονόδρομος.
Το ευτύχημα είναι ότι υπήρξαν και δικαστικοί λειτουργοί οι οποίοι θέλησαν να οδηγήσουν την έρευνα ώς το τέλος. Μια τέτοια λειτουργός είναι η Ελένη Τουλουπάκη. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ουδέποτε είδαν με καλό μάτι τη συγκεκριμένη δικαστική λειτουργό. Και έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους ώστε να της αφαιρεθεί ο φάκελος της υπόθεσης (διαβάστε ΕΔΩ).
Η ανάδειξη της Ν.Δ. στην κυβέρνηση άνοιξε τον δρόμο ώστε αυτή η ομολογημένη πρόθεση του παλιού δικομματισμού να μπορεί πλέον να πραγματοποιηθεί. Οπως έγινε γνωστό, η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς θα συγχωνευτεί με την Οικονομική Εισαγγελία.
Επικεφαλής της νέας υπηρεσίας θα τοποθετηθεί άλλο πρόσωπο και η δικογραφία του σκανδάλου Novartis θα φύγει από τα χέρια της κ. Τουλουπάκη. Ωραίο τέχνασμα για να κουκουλωθεί το σκάνδαλο. Ετσι όμως λειτουργεί μόνο ένα... καθεστώς.

ΕΦ.ΣΥΝ.