ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Folli Follie: Προφυλακιστέοι Κοτσολιούτσος και υιός

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους για την υπόθεση της Folli Follie και ο ιδρυτής της, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, μαζί με τον γιό του Τζώρτζη. Και οι δύο κλήθηκαν να απολογηθούν στην ανακρίτρια για απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία. Αντίθετα, ..
ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η Καίτη Κουτσολιούτσου.
Σημειώνεται, ότι οι ιδρυτές της εταιρείας, είναι αντιμέτωποι με σωρεία κακουργηματικών αδικημάτων, σχεδόν δυόμισι χρόνια μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του αμερικανικού fund Quintessential Capital Management (QCM), που αμφισβήτησε με στοιχεία την εμφανιζόμενη ευρωστία του Ομίλου και οδήγησε σε κατάρρευση την άλλοτε κραταιά επιχείρηση στο χώρο των κοσμημάτων.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που χειρίζεται η 35η ανακρίτρια, οι κατηγορίες αφορούν το διάστημα από το 2000 έως το πρώτο τρίμηνο του 2018. Για τα πεπραγμένα του Ομίλου εκκρεμούν και άλλες δικογραφίες, ενώ ερευνάται και ο ρόλος φυσικών και νομικών προσώπων και φορέων εκτός της εταιρείας.
Μέχρι στιγμής για την υπόθεση της Folli Follie έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 27 ακόμη πρόσωπα, στελέχη της εταιρείας το επίδικο διάστημα. Μάλιστα, οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους έχουν απολογηθεί στην ανακρίτρια και έχουν αφεθεί ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.