ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Άνοιξε ο βόθρος του Big Brother (κλείστε τις μύτες σας…)

του Χρήστου Ξανθάκη


The good news:

Ξεσηκώθηκε κόσμος και ντουνιάς κόντρα σε αυτές τις φρικαλεότητες περί βιασμού που ακούστηκαν στο Big Brother.
Τhe bad news:
Ο ΣΚΑΪ αρκέστηκε να διώξει τον τύπο που ξεστόμισε τις φρικαλεότητες, πρόσθεσε ένα

«φταίει ο τεχνικός» και πλέον σφυρίζει αδιάφορα…

Αλλά ας τα πάρω τα πράγματα από την αρχή για να μπούμε σε μια σειρά. Αφού έσκασε μύτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βιντεάκι με την αηδιαστική σκηνή, έγινε χαμός Κυρίου. Χιλιάδες επί χιλιάδων βγήκαν απ’ τα ρούχα τους, χιλιάδες επί χιλιάδων έβρισαν, χιλιάδες επί χιλιάδων μούντζωσαν. Κι εκεί που νομίζανε κάποιες πονηρές ψυχές ότι θα τη βγάζανε καθαρή με τη βοθρίλα (σύμφωνα με τα πιστεύω τους και η αρνητική διαφήμιση κι αυτή διαφήμιση είναι…), ήρθε το κύμα της αγανάκτησης και τους έπνιξε. Μερικές φορές δεν υπάρχει διαχείριση, ιδίως όταν σε υπερβαίνουν οι καταστάσεις.

Πρώτοι το κατάλαβαν αυτό οι χορηγοί της εκπομπής, πράγμα αναμενόμενο διότι με τα λεφτά σου και το όνομά σου δεν παίζεις. Και άρχισαν ο ένας μετά απ’ τον άλλον να αποσύρουν τις χορηγίες τους. Αναφέρω ενδεικτικά εδώ μερικές φίρμες:

Τα φυτώρια «Doctor Plant Landscape»
Τα φυτώρια «Αντεμισάρη»
Η εταιρεία επίπλων «Rigas Furniture»
Η «Candia Strom»
Η εταιρεία φίλτρων νερού «Camelot»
Η εταιρεία οικιακών προϊόντων «Nef Nef»,
Η εταιρεία γλαστρών «Lechuza»
Η εταιρεία κατασκευής τεχνητού χλοοτάπητα «Panda Sports».

Θα μου πείτε, δεν ξέρανε δεν ρωτάγανε; Θα σας απαντήσω ότι με βάση την πρότερη εμπειρία από ελληνικά Big Brother, φυσικά και ξέρανε όλοι και όλες ότι θα πέσει άφθονο ξεκατίνιασμα. Αλλά να φθάσουν τα πράγματα ως το εγκώμιο του βιασμού, νομίζω ότι ελάχιστοι το υποπτεύονταν. Ας τους χαρίσουμε το περιθώριο της αμφιβολίας και ας σημειώσουμε ότι χτύπησαν την παραγωγή εκεί που πραγματικά πονάει. Κάτι είναι κι αυτό…

Μιας και μιλάμε για πόνο όμως, πολλοί και πολλές αναμένουν να τον μοιράσει το ΕΣΡ. Μόνο που το όργανο τυπικά δεν είναι υπεύθυνο για όλα όσα συμβαίνουν στο διαδίκτυο και το εμετικό στιγμιότυπο προβλήθηκε μόνο online. Κι από την άλλη η προβολή του δεν είναι κάτι τυχαίο, εντάσσεται σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενός συγκεκριμένου καναλιού. Άρα, έστω δια της πλαγίας οδού μπορεί η ανεξάρτητη αρχή να βρει πάτημα και να επιβάλλει κυρώσεις. Αρκεί να μη χαραμίζει το χρόνο της στη σύνταξη ανόητων ανακοινώσεων!

Από εκεί και πέρα, εγώ θα χαιρετήσω και τις παρεμβάσεις Τζανακόπουλου, Ηλιόπουλου, Αχτσιόγλου, Δημαδάμα για το θέμα, καλά τα είπανε, χύμα και τσουβαλάτα. Ακόμη και για το ενδιαφέρον του Πέτσα θα πω έναν καλό λόγο και δεν θα σπεύσω να τον χαρακτηρίσω πολιτικάντη όπως έκαναν κάποιοι και κάποιες. Στον αγώνα εναντίον της καφρίλας χρειαζόμαστε τους πάντες, το θυμίζω, κι ας είναι και πολιτικάντηδες δεν θα σκάσω.

Τέλος, δυο λογάκια για τα περί Κρήτης και σκατίλας. Συγγνώμη παλικάρια μου που σας χαλάω τη μανέστρα, αλλά λεβεντομαλάκες παρεπιδημούν σε όλα τα μέρη της Ελλαδάρας και όχι μόνο στη μεγαλόνησο. Άντε να πεις ότι στην Κρήτη κουβαλάνε και μπιστόλια αρκετοί εξ αυτών, αλλά μονοπώλιο δεν υπάρχει. Και στην Σαλονίκη έχει και στην Πάτρα και στη Λάρισα και στο Κολωνάκι και στα Σεπόλια και στη Δραπετσώνα, γεμάτος ο τόπος. Γι’ αυτό και δεν πρέπει ούτε στιγμή να ξεχνάμε κάτι που είχα γράψει με αφορμή τη φριχτή δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Όταν ο κόμπος φτάνει στο χτένι, η απάντηση είναι μία:
Ή εμείς ή αυτοί!

Υ.Γ. 1: Ούτε ένα συγγνώμη; Ούτε ένα συγγνώμη, ρε φίλε; Πάλι καλά που δεν μας ζήτησε και τα ρέστα ο ΣΚΑΪ…

Υ.Γ. 2: Παλιότερα στα ραδιόφωνα υπήρχε η γνωστή «ρουφιάνα» (γνωστή και ως delay), που επέτρεπε στον ηχολήπτη να αποβάλει ανάρμοστες εκφράσεις από τον αέρα. Ολόκληρο κανάλι, κανείς δεν την ήξερε;

 

-το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναιι από το newpost