ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Εξοντωτική αγωγή κατά ενεργού πολίτη στη Χίο για πολιτική κριτική

Αντιμέτωπος με μήνυση και αγωγή αποζημίωσης ύψους 100.000 ευρώ βρίσκεται εδώ και μήνες ένας ενεργός πολίτης στη Χίο και σταθερός υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: ο Δημήτρης Λαβατσής (φωτό).
Την αγωγή αποζημίωσης κατέθεσε ο δήμαρχος Χίου επειδή φέτος τον Γενάρη (6/1 και 12/1) ο.. κ. Λαβατσής αναφέρθηκε σε αυτόν με οξείς πολιτικούς χαρακτηρισμούς σε δύο ποστ στο facebook.
Το πρώτο γράφτηκε με αιτία την αδράνεια του να παραχωρήσει στεγασμένους χώρους για τους πρόσφυγες του ΚΥΤ ενώ οι καιρικές συνθήκες λόγω κρύου και βροχών ήταν αφόρητες και ήταν γνωστό ότι στη ΒΙΑΛ οικογένειες με μικρά παιδιά διαμένουν σε σκηνές, πολλές από αυτές καλοκαιρινές.
Στο δεύτερο ποστ υπήρξε εξίσου σκληρή κριτική για την αναπαραγωγή εκ μέρους του δημάρχου, fake news που αναφέρονται σε σχέδιο για αντικατάσταση των πληθυσμών της Ευρώπης από 250.000.000 πρόσφυγες και μετανάστες επικαλούμενος τη «συμφωνία του Μαρόκου» το 2018. Θέσεις που επαναλαμβάνει και στο κείμενο της αγωγής!
Η είδηση αυτή έχει χαρακτηριστεί «ψευδής, συνομωσιολογική και ανακυκλωμένη». Εκτός από την ψευδή αυτή είδηση ο δήμαρχος έγραψε ότι, για να μην υπάρχουν αντιδράσεις στο σχέδιο αυτό, δόθηκε κατεύθυνση στις κυβερνήσεις της ΕΕ να ψηφίσουν αντιρατσιστικούς νόμους που προβλέπουν βαρύτατες ποινές, κάτι που ήδη έχει συμβεί στην Ελλάδα με τον νόμο 4285/14 που ψηφίστηκε στην ελληνική Βουλή 4 χρόνια πριν, από την κυβέρνηση Σαμαρά!
«Είναι απόλυτα φανερό ότι οι οξείς χαρακτηρισμοί αφορούν τις αντιλήψεις του και την πολιτική-θεσμική λειτουργία του και δεν έχουν καμία σχέση με δικές του προσωπικές αντεγκλήσεις που είναι πιθανό να έχει κατά νου», απαντά ο Δημήτρης Λαβατσής, κάνοντας λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού του.λεγγύη της». 

- περισσότερα στο ρεπορτάζ του Γιώργου Παγούδη στην ΕφΣυν ΕΔΩ