ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Πολάκης: «Εάν φτάσουμε στο σημείο να φοβόμαστε τις αγωγές του κάθε Κουρτάκη...»

Απορρίφθηκε η αίτηση άρσης ασυλίας του 
 
Απορρίφθηκε -κατά πλειοψηφία- η αίτηση άρσης ασυλίας του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, «για την αξιόποινη πράξη της συκοφαντικής δυσφήμησης».
Συγκεκριμένα, επί 165 παρόντων βουλευτών, 80 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της αίτησης άρσης ασυλίας, 84 τάχθηκαν κατά, ενώ ένας..
βουλευτής δήλωσε «παρών».
Η αίτηση άρσης ασυλίας για τον Πολάκη διαβιβάστηκε στην Βουλή μετά από μήνυση που κατέθεσε ο δημοσιογράφος Γιάννης Κουρτάκης για συκοφαντική δυσφήμιση.
Ο πρώην υπουργός για την υποστήριξή του αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στην υπόθεση Novartis και σε σκάνδαλα που όπως υποστήριξε ο ίδιος αποκάλυψε με αποτέλεσμα να στοχοποιηθεί «από τα συστημικά ΜΜΕ».
Στην ομιλία του ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης τόνισε ότι ουδενός βουλευτή ήρθη έως σήμερα η ασυλία για όσα δήλωσε στο πλαίσιο της πολιτικής και κοινοβουλευτικής δράσης του, ενώ οι σχετικές αιτήσεις απορρίπτοντο με ευρείες πλειοψηφίες.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι εάν οι βουλευτές ψηφίσουν υπερ της άρσης της ασυλίας του θα πλήξουν την ελευθερία του λόγου, επισημαίνοντας: «Εάν φτάσουμε στο σημείο να φοβόμαστε είτε τη γραφίδα είτε τις μηνύσεις και τις αγωγές του Κουρτάκη, και του κάθε Κουρτάκη και του κάθε αφεντικού του Κουρτάκη, και δεν μπορούμε να εκφράσουμε ελεύθερα τις θέσεις μας και απόψεις μας, ούτε από αυτό το βήμα, τότε όχι μόνο θα έχουν φαλκιδευτεί τα δικαιώματα μας ως βουλευτές, αλλά έχουμε και ζήτημα για το πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας»
Τέλος, έκλεισε την ομιλία του αναπαράγοντας από το κινητό του το τραγούδι του Στ. Καζαντζίδη «Δεν θέλω να μου δέσετε τα μάτια», και ειδικότερα τους στίχους «κι αν κάνετε τα στήθια μου κομμάτια, εσείς πεθαίνετε και όχι εγώ».
Φαιδρό χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός, τον τρόπο με τον οποίο έκλεισε την ομιλία του ο κ. Πολάκης. Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, ανέφερε ότι αποτελεί θεσμική απρέπεια η κίνηση της ΝΔ να σχολιάσει ομιλία βουλευτή του οποίου κρίνεται η άρση ασυλίας.