ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Jimi Hendrix… 50 χρόνια μετά

Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον θάνατο του Jimi Hendrix και το Kosmos παρουσιάζει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον πιο εμβληματικό κιθαρίστα της σύγχρονης μουσικής. Ήταν μόλις 27 ετών, αλλά καθόρισε τον ροκ ήχο και πρόλαβε να αλλάξει τον τρόπο που ακούμε -και βλέπουμε- τη μουσική.
Από τη Δευτέρα 14 έως και την.. Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που κλείνουν 50 χρόνια από τον θάνατό του, το Kosmos θυμάται τον Jimi Hendrix μέσα από τα τραγούδια του, τον ωκεανό των διασκευών τους και τις ιστορίες για τον ίδιο και τη μουσική του.
Καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 11:30, ο Λεωνίδας Αντωνόπουλος και ο Γιάννης Δημητριάδης μεταδίδουν από μία απροσδόκητη διασκευή ενός τραγουδιού του εμβληματικού Αμερικανού κιθαρίστα -ορισμένες μάλιστα έγιναν με τη σειρά τους κλασικές. Από τον Carlos Santana ώς την Angelique Kidjo και τον Gil Evans.
Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, ο Πέτρος Αδάμ, από τις 8 ώς τις 10 το βράδυ, μεταδίδει σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα με πρωταγωνιστή τον μεγάλο ρόκερ, ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη που έδωσε μια εβδομάδα πριν από τον θάνατο του, την ανακοίνωση του θανάτου του από τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, αλλά και άγνωστα demos του J.Hendrix -μέχρι και την εκτέλεση του χριστουγεννιάτικου «Μικρού τυμπανιστή»…
Και μην ξεχάσετε να ακούσετε τη λίστα του Kosmos [kosmosradio] στο Spotify με 50 επιλεγμένα τραγούδια του Jimi Hendrix στις καλύτερες εκτελέσεις!
Η μουσική που ακούει ο Kosmos…
Info
Δευτέρα 14 έως Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020
Ο Jimi Hendrix… 50 χρόνια μετά Live Streaming: webradio.ert.gr/kosmos