ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Προπηλακισμός δημοσιογράφου από διαδηλωτές ενάντια στη χρήση μάσκας

Επίθεση από διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία ενάντια στη χρήση μάσκας στα σχολεία, που έγινε στη Θεσσαλονίκη, δέχτηκε συνεργείο της ΕΡΤ3 που κάλυπτε το γεγονός. Συμμετέχοντες στη διαδήλωση, μεταξύ των οποίων κάποιοι με την ένδειξη “Ιερός Λόχος” στην αμφίεσή τους, προπηλάκισαν και απομάκρυναν βίαια δημοσιογράφο και εικονολήπτη της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης από το.. σημείο όπου αυτοί περίμεναν κάποιον από τους διοργανωτές για να συνομιλήσουν μαζί του. Οι δύο εργαζόμενοι κατήγγειλαν το γεγονός σε αστυνομικούς.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι η προστασία των εργαζομένων στην Ενημέρωση είναι σταθερό και μεγάλης σημασίας καθήκον της Πολιτείας: η ανεμπόδιστη άσκηση του δημοσιογραφικού έργου διασφαλίζει τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών.
Περιστατικά όπως το παραπάνω δεν αρκεί να αποδοκιμάζονται από την κοινωνία. Οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί τους πρέπει να αντιμετωπίζουν τις νόμιμες συνέπειες των ενεργειών τους.