ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης αποδεικνύεται ιστορικά λίγος για να διαχειριστεί το προσφυγικό

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι προσωπικά υπεύθυνος γι’ αυτό το δράμα και αποδεικνύεται ιστορικά λίγος για να διαχειριστεί ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που αντιμετώπισε ποτέ η Ελλάδα και η Ευρώπη» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με την καταστροφική πυρκαγιά στη Μόρια.
Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με μήνυμά του στο Facebook, όπου ανέβασε και σχετική φωτογραφία, «ο κ. Μητσοτάκης πασχίζει να γίνει η..
Ελλάδα πρώτη είδηση στα διεθνή δίκτυα, με φιέστες και συνεντεύξεις. Τελικά σήμερα τα κατάφερε, αλλά από την ανάποδη. Η εικόνα του φλεγόμενου καταυλισμού διασύρει την πατρίδα μας και πληγώνει την περηφάνια όλων των Ελλήνων ανά τον κόσμο».
Αναλυτικά η ανάρτηση Τσίπρα στο fb:
Η καταστροφή στη Μόρια είναι ανείπωτη. Η κυβέρνηση της ΝΔ διαχειρίζεται δυστυχώς εδώ και ένα χρόνο το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα με μόνο κριτήριο την ικανοποίηση της ακροδεξιάς της πτέρυγας και των οπαδών της.
Έτσι η Ελλάδα έγινε ξανά αποθήκη ψυχών. Αυτό ακριβώς που αγωνιστήκαμε να μη συμβεί, όταν επί τέσσερα χρόνια διεθνοποιήσαμε το ζήτημα, φέραμε την Ευρώπη προ των ευθυνών της και βρήκαμε συμπαραστάτες στην προσπάθεια μας αυτή διεθνείς οργανισμούς, κράτη και ηγέτες παγκόσμιας εμβέλειας, όπως ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Η πληγή της Μόριας έπρεπε να κλείσει. Και θα έκλεινε. Είχαμε ήδη προχωρήσει το σχέδιο αποσυμφόρησης με συνέπεια και σεβασμό στους συνανθρώπους μας. Αυτή η πληγή όμως, αντί να κλείσει βάθυνε. Οι 5.000 της Μόριας, έγιναν 20.000 σε ένα χρόνο, πριν ξεκινήσει δειλά και ασύντακτα το σχέδιο αποσυμφόρησης.
Η ΝΔ έκανε την Ελλάδα το αποπαίδι της Ευρώπης.
Συντάχθηκε αναφανδόν με τους ακραίους της ΕΕ που αρνούνται εμφατικά την αλληλεγγύη και τη συνευθύνη.
Αυτούς που έκλειναν σύνορα, σήκωναν τείχη και παρέτασσαν στρατούς απέναντι στους πρόσφυγες.
Αυτούς που επέβαλαν εκβιαστικά στην ΕΕ τη στάση που οδηγεί σε περιπτώσεις Μόριας, Ειδομένης και Λαμπεντούζα.
Η Ελλάδα έπαψε να διεκδικεί, έπαψε να απαιτεί, αποδέχτηκε τα νησιά μας να γίνουν ένας διαρκής τόπος μαρτυρίου για χιλιάδες ανθρώπους, την ώρα που δήθεν καταπιανόταν με την προστασία των συνόρων μας.
Με θαλάσσια δίχτυα που σήμερα ψάχνουν τί θα τα κάνουν, με εγκατάλειψη των νησιωτών μας στη μοίρα τους να ψάχνουν να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους, με κλείσιμο του ματιού σε ακροδεξιές συμμορίες που τραμπουκίζουν και τρομοκρατούν μάνες και παιδιά.
Ο κ. Μητσοτάκης πασχίζει να γίνει η Ελλάδα πρώτη είδηση στα διεθνή δίκτυα, με φιέστες και συνεντεύξεις. Τελικά σήμερα τα κατάφερε, αλλά από την ανάποδη. Η εικόνα του φλεγόμενου καταυλισμού διασύρει την πατρίδα μας και πληγώνει την περηφάνια όλων των Ελλήνων ανά τον κόσμο.
Η κυβέρνηση οφείλει, εδώ και τώρα, να λάβει έκτακτα μέτρα στήριξης του νησιού, να καλύψει άμεσα όλες τις υγειονομικές ανάγκες και να προχωρήσει επιτέλους με σχέδιο και σοβαρότητα στην άμεση αποσυμφόρηση των νησιών.
Ο κ. Μητσοτάκης είναι προσωπικά υπεύθυνος γι’ αυτό το δράμα και αποδεικνύεται ιστορικά λίγος για να διαχειριστεί ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που αντιμετώπισε ποτέ η Ελλάδα και η Ευρώπη.