ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Αναταράξεις στη ΝΔ για τη μη άρση της ασυλίας Πολάκη

Αναταράξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας προκαλούν τα απόνερα της μη άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη.
Το γεγονός ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας διατήρησε την ασυλία του λόγω της απουσίας από την ονομαστική ψηφοφορία 88 βουλευτών από τους 158 που διαθέτει συνολικά το κυβερνητικό κόμμα έχει..
προκαλέσει έντονη συζήτηση στο εσωτερικό της ΝΔ. Το ερώτημα που κυριαρχεί είναι αν η αποχή των βουλευτών προκλήθηκε από συντονισμένη πρωτοβουλία ή απλά οφείλεται σε κακό προγραμματισμό και στην χαλαρή διάθεση κάποιων βουλευτών ως προς την εκτέλεση των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων.
Είναι ενδεικτικό, όπως αναφέρει το protothema.gr, ότι από την ψηφοφορία έλειπε το σύνολο σχεδόν των υπουργών (παρέστησαν μόνο οι Χ. Θεοχάρης και Μ. Κόνσολας) αλλά και αρκετοί από τους νεοεκλεγέντες βουλευτές.  Ωστόσο, υπήρξαν και καποιοι βουλευτές που αν και ήταν στο κοινοβούλιο το μεσημέρι της Πέμπτης απέφυγαν να μπουν στην Ολομέλεια και να ψηφίσουν.
Από την άλλη πλευρά κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την ανάρτηση του Αδ. Γεωργιάδη με τη συγγνώμη στον εκδότη Γιάννη Κουρτάκη (ΕΔΩ) αναφέρουν: "Δεν φτάνει ο κοινοβουλευτικός διασυρμός της ΝΔ με τους μισούς και πλέον βουλευτές της να «καταψηφίζουν» την κομματική γραμμή για άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη, τώρα υπουργός της κυβέρνησης, ο Αδ. Γεωργιάδης, ζητά συγγνώμη από εκδότη γιατί δεν μαντρώθηκαν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος όπως ζήτησε ο εκδότης. Περαστικά τους, στα οικογενειακά τους ας τα βρουν μόνοι τους" .