ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Κρούσματα σε δύο μεγάλα ιδιωτικά σχολεία

Κατεπείγουσα εγκύκλιος για σαρωτικούς έλεγχους σε όλα τα σχολεία

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρχές καθώς εντοπίσθηκαν κρούσματα κορονοϊού, σε δύο μεγάλες ιδιωτικές σχολικές μονάδες, στις οποίες φοιτούν χιλιάδες μαθητές, όπως αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr. Συγκεκριμένα, στο ένα σχολείο βρέθηκαν θετικοί στον ιό..
δύο εκπαιδευτικοί, ενώ στο άλλο, ένα μέλος του προσωπικού. Σε ένα από τα δύο σχολεία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μεταβεί αύριο Παρασκευή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να υποβάλει σε τεστ για τον κορονοϊό όλο το προσωπικό έπειτα από αίτημα του ίδιου του σχολείου. Το βέβαιο είναι ότι έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση σε όλο το προσωπικό και των δύο σχολικών μονάδων.
Να υπενθυμιστεί ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί αλλεπάλληλα κρούσματα σε προσωπικό και εκπαιδευτικούς σε διάφορα σχολικά συγκροτήματα ανά την Ελλάδα δεδομένου ότι τα σχολεία ξεκινούν να λειτουργούν μόνο με τους εκπαιδευτικούς ήδη από την 1η Σεπτεμβρίου.
Επίσης οπως γράφει η Δήμητρα Ευθυμιάδου στο ethnos.gr, ξεκινούν άμεσα σαρωτικοί έλεγχοι σε όλα τα σχολεία δημόσια και ιδιωτικά. Συγκεκριμένα με κατεπείγουσα εγκύκλιο του Γενικού Γραμματεία του υπουργείου Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκου, προς όλες τις Περιφέρειες της χώρας και τις αρμόδιες Διευθύνσεις, ζητείται να γίνουν Υγειονομικοί έλεγχοι στα σχολεία όλων των βαθμίδων και των ειδικών κατηγοριών, ημερήσια και νυχτερινά, δημόσια και ιδιωτικά και στους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, δημόσιους και ιδιωτικούς. (περισσότερα ΕΔΩ)