ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Δώρο Πάσχα για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ

Nα καταβληθεί σε όλους τους εγαζόμενους στις εφημερίδες τα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ, στα δημοτικά ραδιόφωνα, στα γραφεία τύπου δώρο για το Πάσχα, προτείνει η παράταξη Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ). Συγκεκριμένα η ΚΕΔ σε ανακοίνωσή της αναφέρει::
1. Να μην κοπεί, ούτε να ετεροχρονιστεί για τους.. εργαζόμενους στα ιδιωτικά ΜΜΕ.
2. Να δοθεί δώρο και για τους εργαζόμενους στα δημόσια ΜΜΕ, όπου μεθοδεύεται ήδη «κούρεμα» αποδοχών.
3. Να υπάρξει μέριμνα και για τους ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, αφού ο ετεροχρονισμός στις καταβολές συντάξεων ανοίγει δρόμο για νέες μειώσεις.
4. Να καταβληθεί σε όλους τους ανέργους και προκειμένου για τα μέλη της ΕΣΗΕΑ από τον ειδικό λογαριασμό του πρώην ΤΣΠΕΑΘ ή τον λογαριασμό αλληλοβοήθειας της ένωσης..
Αυτή είναι η πρόταση που καταθέτει δημόσια η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων για το θέμα. Απευθύνεται επίσης προς τις διοικήσεις των ομοσπονδιών του κλάδου ΠΟΕΣΥ, ΠΟΕΠΤΥΜ, ΠΟΣΠΕΡΤ, το ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ και τα Πολιτικά Κόμματα.
Η γνωστή σύμπραξη στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ,από μέρες έχει θέσει ΣΚΟΠΙΜΑ την ΕΣΗΕΑ εκτός λειτουργίας, βάζοντας πλάτη στη διαπλοκή.
Η δουλειά όμως από το σπίτι, χωρίς όρους που επικροτεί η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ οδηγεί , μαζί με την αναστολή των συμβάσεων σε κούρεμα αποδοχών, με εργαζόμενους που… « περισσεύουν» και οδηγούνται στον προθάλαμο για απολύσεις.
Το δώρο για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ πρέπει να δοθεί, ανεξάρτητα με ποιό τρόπο καταβάλλονται οι αποδοχές τους ( όταν πληρώνονται) ακόμη και με μπλοκάκι. Η διασφάλιση του ΔΩΡΟΥ απαιτεί την ΑΜΕΣΗ υπογραφή της υπουργικής απόφασης για υποχρεωτική καταβολή με δήλη ημερομηνία
Η δική μας απάντηση για την εκ περιτροπής εργασία, που προωθεί το σύστημα Βρούτση -Στρατινάκη, είναι ότι ενισχύει και νομιμοποιεί την εργοδοτική αυθαιρεσία.
Καταργεί ακόμη και το σαθρό ανάχωμα της διαβούλευσης, που υπήρχε ως στοιχειώδης προϋπόθεση.
Η πανδημία όμως φαίνεται τώρα ξεκάθαρα ότι χρησιμοποιείται και ως τρομοϊός για χειραγώγηση της κοινής γνώμης με την αβάντα του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Στην ίδια κατεύθυνση είναι και πρακτικές λογοκρισίας στη δημόσια τηλεόραση, η σκηνοθεσία των απογευματινών μεταδόσεων από το υπουργείο Υγείας και η Επιτροπή… Δεοντολογίας για τον Τύπο.
Χρειάζονται αποφάσεις τώρα για τον κλάδο και για Ενημέρωση η οποία υπεύθυνα οφείλει να υπηρετεί το δικαίωμα στην ζωή, την υγεία. Τα εργασιακά δικαιώματα και οι ατομικές ελευθερίες είναι αδιαπραγμάτευτα.
Οι πολίτες μένουν σπίτι, διότι τους κλείνουν μέσα για να ζήσουν. Τα μονοθεματικά «μαγκαζίνο», η ολοήμερη πανδημία επί της οθόνης με μακάβριες εικόνες και δηλώσεις κορυφής για φέρετρα, μόνο την ενημέρωση δεν υπηρετούν.
28/03/2020
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
ΥΓ: Οι γνωστοί πρόθυμοι στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ να αλλάξουν μάσκες, γάντια και να λειτουργήσει η διοίκηση ακόμη και στο κτίριο της Ένωσης, εφόσον οι ίδιοι λένε ότι γίνονται (;) απολυμάνσεις για τον κορωνοϊό και την νόσο των κλιματιστικών και είναι ασφαλές. Για τις πιστοποιήσεις θα φροντίσει ο ΓΓ της ΕΣΗΕΑ, που είναι και Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ.