ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Οργή νοσηλευτών: Μένουμε στη μάχη αλλά χωρίς όπλα

Αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη ένας αγώνας αντοχής. Κι αυτό που κρίνεται δεν είναι απλά η συμμόρφωσή μας με τα μέτρα, αλλά κυρίως η έγκαιρη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας με προσωπικό, μέτρα ατομικής προστασίας, ανάπτυξη των διαθέσιμων δημόσιων κλινών στις ΜΕΘ και αύξηση των διαγνωστικών τεστ για την έγκαιρη ανίχνευση.. κρουσμάτων στον γενικό πληθυσμό.
Την ώρα που η Ε.Ε. έχει άρει όλους τους δημοσιονομικούς περιορισμούς ώστε τα κράτη-μέλη της να αντιμετωπίσουν την πανδημία, η ελληνική κυβέρνηση επιδίδεται σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπωσιασμού, όπου στηρίζει τον ιδιωτικό τομέα, αρνείται πεισματικά να βάλει το χέρι στην τσέπη για να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας και παράλληλα καλεί σε εθελοντισμό εκθέτοντας τους εθελοντές σε κίνδυνο.
Οι 4.200 «προσλήψεις» υγειονομικών που διαφημίζει είναι ετήσιες για τους γιατρούς και διετείς συμβάσεις εργασίας για τους νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό. Οι επιπλέον κλίνες ΜΕΘ που προσθέτει καθημερινά είναι ιδιωτικές και θα τις πληρώσουμε όλοι μέσω του ΕΟΠΥΥ πανάκριβα, με υπερδιπλάσιο καθημερινό κόστος από αυτό που ίσχυε πριν από μία εβδομάδα. Επίσης μέσω του ΕΟΠΥΥ θα πληρώσουμε τα 30 εκατομμύρια στον ιδιωτικό τομέα για διαγνωστικά τέστ. Οσο για τα είδη ατομικής προστασίας που παραλαμβάνουν καθημερινά με τιμές και δόξες εκπρόσωποι της κυβέρνησης, αποτελούν δωρεές που μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχουν φτάσει στα νοσοκομεία.
Τους μύθους της κυβέρνησης καταρρίπτουν δύο νοσηλευτές από το Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο» και το Κέντρο Αναφοράς για τον κορονοϊό στην Αττική, Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία».
- διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ που υπογράφει η Ντάνι Βέργου στην efsyn ΕΔΩ