ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Επιδότηση των εργαζόμενων κι όχι αναστολή συμβάσεων

ΕΣΗΕΑ: Δεν θα δεχτούμε η κρίση να γίνει «ευκαιρία» για καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων

Από τη πρώτη στιγμή της πανδημίας το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έθεσε ως πρωταρχικό στόχο την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, χωρίς μισθολογικές απώλειες, και την διατήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Γι’ αυτό, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση των δημοσιογράφων της Αθήνας, δεν θα δεχθεί τα μέτρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της κρίσης του..
κορωνοϊού, να χρησιμοποιηθούν από ορισμένους εργοδότες καταχρηστικά, με μόνο σκοπό τη μετακύλιση του οικονομικού βάρους της κρίσης στους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, από την πρώτη γραμμή της μάχης, διατηρούν κάτω από αντίξοες συνθήκες ανοικτά τα Μέσα Ενημέρωσης με μοναδικό σκοπό να φέρουν εις πέρας το καθήκον της ενημέρωσης των πολιτών. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν θα γίνουν τα εύκολα «θύματα» της κρίσης.
Η ΕΣΗΕΑ ξεκαθαρίζει:
«Δεν θα δεχθούμε η κρίση να γίνει «ευκαιρία» για καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και να λειτουργήσει αποκλειστικά προς όφελος των εργοδοτών.
Καλούμε τη κυβέρνηση να σταματήσει η εφαρμογή του μέτρου της αναστολής σύμβασης και να προχωρήσει σε επιδότηση της εργασίας όλων των εργαζόμενων στον Τύπο και τα ΜΜΕ. Έτσι, οι επιχειρήσεις σε συνθήκες κρίσης θα ανακουφιστούν εν μέρει από το μισθολογικό κόστος, αλλά και οι εργαζόμενοι θα προστατευθούν από εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Παράλληλα υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή τα μέτρα στήριξης του Τύπου να βγουν από το συρτάρι.
Η χώρα βρίσκεται στη δίνη μιας πρωτοφανούς κρίσης, κοινωνικής, οικονομικής, υγειονομικής. Η ΕΣΗΕΑ με αίσθημα ευθύνης στηρίζει την ενημέρωση και υπενθυμίζει ότι θα αγωνιστεί με κάθε νόμιμο και συνδικαλιστικό μέσο, για να μην χρησιμοποιηθεί η πανδημία του κορωνοϊού ως πρόσχημα για να επιστρέψει ο κλάδος σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.»