ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Σε «καραντίνα» η ενημέρωση στην ΕΡΤ

Tι καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ)

Σε «καραντίνα» έχει μπει η ειδησεογραφία στην ΕΡΤ και παρουσιάζει βαριά συμπτώματα «δύσπνοιας». Η ενημέρωση βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό και ελέγχεται εξονυχιστικά, ώστε να ταιριάζει με το κυβερνητικό αφήγημα για τα μέτρα που..
λαμβάνονται για τον κορωνοϊό.
Τελευταίο θύμα της λογοκρισίας στην ΕΡΤ ήταν οι νοσοκομειακοί γιατροί και συγκεκριμένα η συνέντευξη Τύπου που έδωσαν την περασμένη Δευτέρα μέσω της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η οποία κατήγγειλε σοβαρά θέματα δημόσιας περίθαλψης που σχετίζονται με την επιδημία του κορωνοϊού.
Η ΕΡΤ όμως έκρινε ότι σε μια τέτοια συγκυρία οι πρωταγωνιστές της μάχης για τη δημόσια υγεία δεν πρέπει να έχουν δημόσιο λόγο.
Όπως τονίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, παρότι παρακολούθησε τη συνέντευξη Τύπου πλήρες συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης με κάμερα και δημοσιογράφους, στα δελτία ειδήσεων δεν έγινε καμία απολύτως αναφορά στη συνέντευξη και προβλήθηκε μόνο ένα πλάνο ελάχιστων δευτερολέπτων, «θαμμένο» μέσα σε ρεπορτάζ για άλλο θέμα.
Η ΟΕΝΓΕ καλεί τη διοίκηση της ΕΡΤ να αντιληφθεί τον ρόλο της και επισημαίνουν ότι η φίμωση δεν θα περάσει, κάτι που θα γίνει σαφές στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στις 7 Απριλίου.
Η ανακοίνωση των νοσοκομειακών γιατρών αναφέρει:
«Η ΟΕΝΓΕ εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία των νοσοκομειακών γιατρών της χώρας για την απαράδεκτη στάση της κρατικής τηλεόρασης (ΕΡΤ) όσον αφορά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της ΟΕΝΓΕ για τα σοβαρά θέματα δημόσιας περίθαλψης που σχετίζονται με την επιδημία.
Συγκεκριμένα, αν και τη συνέντευξη παρακολούθησε πλήρες συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης με κάμερα και δημοσιογράφους, στα δελτία ειδήσεων χθες δεν έγινε καμία απολύτως αναφορά στη συνέντευξη και προβλήθηκε μόνο ένα πλάνο ελάχιστων δευτερολέπτων ‘θαμμένο’ μέσα σε ρεπορτάζ για άλλο θέμα, χωρίς να υπάρχει η είδηση ότι η ΟΕΝΓΕ έδωσε συνέντευξη Τύπου και φυσικά χωρίς αναφορά στα προβλήματα και τους προβληματισμούς των νοσοκομειακών γιατρών της χώρας.
Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι έγινε εκ των υστέρων κυβερνητική παρέμβαση λογοκρισίας ώστε η φωνή των νοσοκομειακών γιατρών να μην φτάσει στον ελληνικό λαό, κάτι το οποίο, εκτός από θλιβερό και απαράδεκτο, είναι ταυτόχρονα ακραία αντιδημοκρατικό γιατί αφορά την κρατική τηλεόραση.
Καλούμε τους διοικούντες την ΕΡΤ να συναισθανθούν την κρισιμότητα των περιστάσεων και να σταματήσουν να δρουν ως κυβερνητικοί λογοκριτές.
Κυρίες και κύριοι, διοικείτε την ΕΡΤ 2020 και όχι την ΥΕΝΕΔ 1971.
Η φίμωση των νοσοκομειακών γιατρών και των υπόλοιπων υγειονομικών της δημόσιας περίθαλψης, που είναι στην πρώτη γραμμή ενάντια στην επιδημία, δεν θα περάσει. Και αυτό θα γίνει σαφές στις 7 Απριλίου, ημέρα πανελλαδικής δράσης».
- πηγή: avgi.gr