ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Κακώς τα βάζουμε με τον Άδωνι

Ανήθικος, απαράδεκτος, κυνικός, έμπορος της κρίσης. Αυτά και πολλά παρόμοια, ενίοτε και πολύ χειρότερα, σχολιάζουν και διακοσμούν τον γνωστό και μη εξαιρετέο υπουργό Ανάπτυξης, που έσπευσε να μαζέψει πεντάευρα προσφέροντας διαδραστικά μαθήματα αρχαίων ελληνικών.
Σε μια στιγμή που ο κόσμος καίγεται δηλαδή, ο Άδωνις, χωρίς περίσκεψη και χωρίς αιδώ -πού να τα βρει, δεν απαντώνται σε αβιβλία του Πλεύρη, ούτε διατίθενται σε.. τηλεπωλήσεις-, πάει να βγάλει το κάτι τις του.
Διαφημίζοντας τα επί πληρωμή μαθήματά του επισήμως, με τη φωτογραφία και όλα του τα κομματικά και υπουργικά παράσημα. Όταν η ανάγκη των άλλων καλεί και το χρήμα πέφτει, παρών ο εθνικόφρων.
Προσωπικά αδυνατώ να κατανοήσω όμως γιατί τα βάζουν όλοι με τον Άδωνι. Ο Άδωνις τέτοιος είναι, τέτοια κάνει. Αυτό είναι το ακροδεξιό και φαύλο DNA του. Καμιά συνείδηση ηθικού και ανήθικου δεν τον βασανίζει, είναι ολοφάνερο.
Τη μια καμαρώνει ότι οι απολύσεις είναι δικό του έργο κι όχι της τρόικας, την άλλη τσιρίζει ότι δεν θα πει ποτέ τις λέξεις Βόρεια Μακεδονία, την παράλλη στέλνει μπουλντόζες στο Ελληνικό, διακηρύσσει ότι έχει τεράστια όρεξη να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα, βρίσκει τη μαύρη αγορά στις μάσκες θέμα προσφοράς και ζήτησης.
Και στο ενδιάμεσο βρίζει τον Πολάκη και όποιον τολμά να τον περιλάβει για όσα λέει και όσα κάνει. Τον έχετε δει να κάνει ή να λέει κάτι έξω από αυτές τις προδιαγραφές;
Το θέμα λοιπόν δεν είναι αυτός. Είναι εκείνος. Εκείνος, μάλιστα. Που τον έκανε και τον κρατάει αντιπρόεδρο και υπουργό. Που κάνει ότι δεν βλέπει και δεν ακούει τις ακρότητες, τις φαιδρότητες και τις φαυλότητές του. Γιατί τον φοβάται; Γιατί τον κρατάει; Γιατί θέλει να ψαρεύει στα θολά νερά της Άκρας Δεξιάς;
Κύριος οίδε και ελάχιστα ενδιαφέρει το γιατί. Εκείνο που ενδιαφέρει είναι ότι ο πρωθυπουργός έχει όλη, μα όλη, την ευθύνη για τον υπουργό του.
Όταν εγκαλεί τον Τσίπρα για τον κώνωπα μιας γελοιογραφίας που ανάρτησε ο Κούλογλου και καταπίνει την κάμηλο του Άδωνι, τότε καταλαβαίνει ο καθένας τι ακριβώς γίνεται. Και με τίνος πλάτες κυνηγάει ο Άδωνις τα πεντάευρα.
Είναι κι αυτό όμως ένα επίκαιρο διαδραστικό μάθημα. Πολιτικού ήθους και Μητσοτακικού αμοραλισμού. Και μας το δίνει ο Κυριάκος δωρεάν...

Θανάσης Καρτερός / Αυγή