ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Οι «χωροφύλακες» βρήκαν τον ένοχο στο πρόσωπό σου

Επειδή νομίζω παρατράβηξε η προσπάθεια ορισμένων να εμφανίσουν ως ψεκασμένο και δυνητικά επικίνδυνο όποιον τολμά ν' αμφισβητεί επιλογές τις κυβέρνησης είναι καλό να ξεκαθαριστεί κάτι.
Το πρόβλημα δεν είναι τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων που πάρα πολύ σωστά και απ' ότι φαίνεται εγκαίρως ελήφθησαν και τα οποία παραβιάζονται από..
ελάχιστους. Ούτε βέβαια αμφισβητεί κανείς την επιστημονική επάρκεια εκείνων που συμμετέχουν στην προσπάθεια για την καταπολέμηση του κορονοϊού.
Το πρόβλημα είναι η επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος που θέλει πάντοτε και για τα πάντα ένοχη την κοινωνία. Είναι ότι στις σοβαρές καταγγελίες και στα ερωτήματα όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης και στις αποκαλύψεις για μοίρασμα χρήματος σε κυβερνητικούς φίλους, οι αρμόδιοι απαντούν κατηγορώντας τον απείθαρχο ηλικιωμένο που πήγε νόμιμα στην τράπεζα για να πάρει τη σύνταξή του, επειδή δεν σκέφτηκε να κρατήσει απόσταση ασφαλείας από τον μπροστινό του.
Είναι το ύφος με το οποίο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αποκαλούσε κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου τους απόμαχους της ζωής απαράδεκτους και απερίσκεπτους κατηγορώντας τους ότι δεν έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο και το πιθανό κόστος των ενεργειών τους και η προσπάθεια της εκπροσώπου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών να τους συνετίσει γιατί δεν φρόντισαν να ενεργοποιήσουν και να μάθουν να λειτουργούν το e-banking ή φοβούνται να πραγματοποιήσουν συναλλαγές με κάρτα.
Αντί να υποδύονται η κυβέρνηση και οι κατά τ' άλλα ευαίσθητες τράπεζες τους αυστηρούς χωροφύλακες, ενοχοποιώντας τη γιαγιά που δεν ξέρει να κάνει ηλεκτρονικά τις συναλλαγές της, θα είχε ενδιαφέρον να μας απαντήσουν γιατί δεν ενήργησαν εγκαίρως ώστε να αποφύγουν το πρόβλημα που μόνο ένας ανόητος θα περίμενε να μην προκύψει. Μα βάζοντας περισσότερους υπαλλήλους στα ταμεία, μα στέλνοντας τις συντάξεις ταχυδρομικώς, μα παγώνοντας πληρωμές χρεών; Δεν ξέρω. Πριν όμως εμφανιστούν στις τηλεοράσεις με ύφος χιλίων πιθήκων για να κουνήσουν το δάκτυλο, όφειλαν να δράσουν προληπτικά. Ευθύνη σ' αυτή την κοινωνία έχουμε όλοι. Δεν έχουμε όμως όλοι την ίδια ευθύνη.
Μάριος Αραβαντινός / documentonews