ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Στρατός και «ανοσία της αγέλης»

Στην τηλεόραση βγήκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, για να απαντήσει στο ρεπορτάζ της «Αυγής» από το οποίο τεκμηριώνεται ότι στον στρατό υπάρχει σοβαρή έλλειψη μέσων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.
Ο Ν. Παναγιωτόπουλος κούνησε το δάχτυλο στην εφημερίδα μας λέγοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορούν να κλειστούν στο..
σπίτι τους, αλλά πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν, και ότι το πεδίο αυτό δεν προσφέρεται «για ασκήσεις ανεύθυνης αντιπολίτευσης που στηρίζεται σε καταγγελίες δικτύων».
Μόνο που η «Αυγή» δεν παρουσίασε καταγγελίες δικτύων. Παρουσίασε μαρτυρίες στρατιωτών, που υπηρετούν σε κέντρα εκπαίδευσης και στρατόπεδα και από τις οποίες προκύπτει ότι στον στρατό γίνεται περίπου ό,τι γινόταν και πριν την πανδημία.
Ούτε απολυμάνσεις γίνονται, ούτε τεστ στους στρατευμένους, ούτε μέτρα αραίωσης στους θαλάμους. Το μόνο μέτρο που είδαμε να ισχύει είναι η αναστολή εξόδων και αδειών, έτσι ώστε ό,τι συμβεί στον στρατό να μείνει στον στρατό.
Καλούμε λοιπόν τον υπουργό να δημοσιοποιήσει το σχέδιο που εφαρμόζεται στις Ένοπλες Δυνάμεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Διότι ένας στρατός χτυπημένος από τον κορωνοϊό δεν θα μπορέσει να κάνει τη δουλειά του, όποια και αν είναι αυτή. Αλλά και γιατί οι στρατευμένοι και οι οικογένειές τους ανησυχούν σοβαρά και δικαιολογημένα.
Ανησυχούν, διότι αυτό που βλέπουν να εφαρμόζεται στον στρατό είναι η «ανοσία της αγέλης» και η υγεία των στρατιωτών και των αξιωματικών δεν είναι παιχνίδι. Γι’ αυτό και μέχρι να δώσει ο υπουργός συγκεκριμένα στοιχεία, θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε. Αυτό που ο κ. υπουργός θεωρεί «ανεύθυνη αντιπολίτευση», εμείς το θεωρούμε υποχρέωσή μας.
- από το κύριο άρθρο της «Αυγής»