ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Η ΕΡΤ, το επίδομα σίτισης και ποιοι το δικαιούνται

Γιατι δεν δίνεται και σε γιατρούς - νοσηλευτές;

Διευκρινήσεις αναφορικά με το έκτακτο βοήθημα σίτισης σε όσους εργαζομένους της ΕΡΤ έδωσαν αρμόδιες πηγές από την ΕΡΤ οι οποίες ουσιαστικά επιβεβαιώνουν το δημοσίευμα του documentonews.gr.
Όπως αναφέρουν οι αρμόδιες πηγές, η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να καλύψει την καθημερινή εστίαση..
των εργαζομένων της ΕΡΤ που
εργάζονται εκεί νυχθημερόν στα κτίρια και στο ρεπορτάζ λόγω των έκτακτων συνθηκών. Όπως τονίζουν δεν πρόκειται για χρήματα τα οποία θα δοθούν σε κάθε εργαζόμενο αλλά συνολικά σε όσους προσέρχονται σε εργασία ανά διεύθυνση.
Εδώ βέβαια θα πρέπει να σημειώσουμε ότι από τη στιγμή που η διοίκηση της ΕΡΤ αναλαμβάνει να καλύψει τη σίτιση όσων εργάζονται σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, δεν θα έπρεπε να κάνει το ίδιο και η κυβέρνηση με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που εδώ και ένα μήνα κάνουν έχουν κάνει δεύτερο σπίτι τους τα νοσοκομεία και δίνουν τη μάχη από την πρώτη γραμμή; Ή μήπως εκεί θεωρούν ότι κάνουν το καθήκον τους και αυτό αρκεί;
Ειδικότερα πηγές της ΕΡΤ επισημαίνουν αναλυτικά:
«Από την πρώτη στιγμή εφαρμογής των έκτακτων μέτρων και ενώ, όπως είναι γνωστό, το πρώτο κρούσμα κορονοιού σε μέσο ενημέρωσης εντοπίστηκε στην ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι της δημόσιας τηλεόρασης υπερέβαλαν εαυτούς για να κατορθώσει η ΕΡΤ όχι μόνον να μην περιορίσει τις δημοσιογραφικές της εκπομπές, αλλά να είναι το μόνο κανάλι που προσφέρει ροή ενημέρωσης από τις 5.30 το πρωί ως τις 10 το βράδυ, συνεχίζοντας παράλληλα να καλύπτει τεχνικά και δημοσιογραφικά και όλες τις ανακοινώσεις της πολιτείας που παρέχει δωρεάν σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια.
Ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού προς τους ανθρώπους που εργάζονται νυχθημερόν στα κτίρια της ΕΡΤ και στο ρεπορτάζ σε όλη την επικράτεια για να επιτελέσουν την αποστολή της ακόμη και σε τόσο δύσκολες συνθήκες, η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να καλύψει για τις αμέσως επόμενες εβδομάδες την καθημερινή τους εστίαση μέχρι του ύψους των 5 ευρώ ημερησίως. Η κάλυψη αυτής της δαπάνης, μάλιστα, θα γίνεται με την προσκόμιση αποδείξεων από τον κάθε εργαζόμενο και αφορά μόνον εκείνους που δεν εργάζονται από τα σπίτια τους, όπως συμβαίνει για προφανείς λόγους με την πλειονότητα του προσωπικού. Ως εκ τούτου η συγκεκριμένη απόφαση, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως γενικευμένη -πόσο μάλλον πλουσιοπάροχη- παροχή επιδόματος σίτισης.
Για παράδειγμα τα 3000 ευρώ που εμφανίστηκαν στο ρεπορτάζ ως τάχα έξτρα αμοιβή ενός εκάστου δημοσιογράφου ή ενός εκάστου τεχνικού, αφορούν το ΣΥΝΟΛΟ των εργαζομένων στη διεύθυνση ενημέρωσης. Ο δε λόγος που εγκρίθηκαν με τη διαδικασία της πάγιας προκαταβολής είναι γιατί αυτός ήταν ο μόνος πρόσφορος και νόμιμος τρόπος. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας η οποία θα ήταν εύκολο να διαπιστωθεί με ένα απλό τηλεφώνημα στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΤ».
- πηγή: documentonews