ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Κυβέρνηση γαλαντόμα για τους καναλάρχες...

...τσιγκούνα για τους ανέργους δημοσιογράφους

Την ώρα που τα μέτρα στήριξης του Τύπου, ειδικά μια τέτοια περίοδο εξοντωτικής μείωσης των εσόδων του, στη βάση ενός αντικειμενικού και αξιόπιστου σχεδιασμού, παραμένουν για το αρμόδιο υπουργείο γράμμα κενό…
Την ώρα που εκατοντάδες άνεργοι δημοσιογράφοι έχουν αφεθεί στην τύχη τους, αφού τα κριτήρια ενίσχυσης των ανέργων του.. κλάδου μας αποκλείουν τους περισσότερους και απέχουν παρασάγγας από όσα ισχύουν γενικά στο χώρο της εργασίας…
Η κυβέρνηση, εξοργιστικά γαλαντόμα με το δημόσιο χρήμα, δείχνει να πολιτεύεται με την παλιά δοκιμασμένη συνταγή, που σήμερα αποτιμάται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα:
  • Επέλεξε κατ΄ ανάθεση και με άγνωστα κριτήρια εταιρία επικοινωνίας να διαχειριστεί 11 εκατομμύρια ευρώ για να «επικοινωνηθεί» το θέμα της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ δεκαετίες τώρα είναι γνωστό πως τα θέματα Δημόσιας Υγείας στα ΜΜΕ δεν «τιμολογούνται», προβάλλονται και μεταδίδονται δωρεάν, ειδικά σε μια τέτοια μοναδική στη σύγχρονη ιστορία μας κρίση.
  • Αποφάσισε να απαλλάξει τους ιδιοκτήτες των 6 ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών από την υποχρέωση καταβολής της δόσης του 2020 για την άδεια που έχουν εξασφαλίσει αφαιρώντας έτσι από τα δημόσια Ταμεία 21 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που όλοι ομολογούν ότι οι ανάγκες μήνα με το μήνα θα εκτοξεύονται, χωρίς μάλιστα να τους δεσμεύει να μην προχωρήσουν σε μέτρα κατά των εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς με πρόσχημα την κρίση. Μονά - ζυγά για τα κανάλια!
Σημειώνεται ότι χθες στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ η Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος πρότεινε και έγινε αποδεκτό να επιδοτείται η εργασία και όχι η αναστολή εργασίας.
Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων- Δούρειος Τύπος καλεί τις Ενώσεις Συντακτών και την ΠΟΕΣΥ να αντιδράσουν δυναμικά σε αυτές τις επιλεκτικές μεθοδεύσεις εκμαυλισμού του χώρου των ΜΜΕ και να απαιτήσουν από τα συναρμόδια υπουργεία άμεσα μέτρα πραγματικής στήριξης των άνεργων δημοσιογράφων. Ζητά, τέλος, από όλους τους συναδέλφους να επιμείνουν με τη δουλειά τους, η οποία διεξάγεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, στην περιφρούρηση της αξιοπιστίας και της πολυφωνίας στην ενημέρωση των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας.

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ