ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Καταγγέλλουν «ημερήσιο δελτίο απολύσεων»

Να σταματήσουν οι απολύσεις εξ... αποστάσεως ζήτησε χθες με παράσταση διαμαρτυρίας αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών στην έδρα του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ στην Κηφισιά και στη συνάντηση με τον Υπεύθυνο Προσωπικού στο πεζοδρόμιο στην είσοδο της εταιρείας.
«Η διοίκηση του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ αδίστακτα και προκλητικά, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των..
εργαζομένων έχει τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας, απολύει “εξ αποστάσεως”. Στην κορύφωση της πανδημίας, εφαρμόζει “ημερήσιο δελτίο απολύσεων” στον Όμιλο» καταγγέλλει το σωματείο.
Από τα μέσα Μάρτη έχουν απολυθεί τουλάχιστον 17 εργαζόμενοι, από τους συνολικά 55, μόνο στα εργοτάξια σιδηροδρομικών έργων και τις εγκαταστάσεις γραφείων και συνεργείων του Σ. Κ. Αχαρνών (ΣΚΑ), ενώ από τον Ιούλιο του 2018 έχει προβεί συνολικά σε 675 απολύσεις.
Το σωματείο, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι «την ίδια στιγμή που επικαλείται “ζημιές” για να απολύσει, εξασφαλίζει δάνεια για τις χρηματοδοτικές ανάγκες του ομίλου (670 εκ.), ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα η κερδοφορία του κατασκευαστικού και του τραπεζικού κεφαλαίου με την εγγύηση του κράτους. Μόλις πριν λίγες μέρες ο όμιλος ως κύριος μέτοχος της κοινοπραξίας “ΜΩΡΕΑΣ ΑΕ” της παραχώρησης του ομώνυμου αυτοκινητοδρόμου εισέπραξε 11 εκ. ευρώ, κρατικό χρήμα των φορολογούμενων, ως “νόμιμη αποζημίωση” για τη μειωμένη κίνηση αυτοκινήτων για το τελευταίο εξάμηνο από Σεπτέμβρη του 2019 έως Φεβρουάριο του 2020...»
- από efsyn.gr