ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Ντόρα Μπακογιάννη: Παιδιά όχι μαγκιές

Τι είπε για τους Κρητικούς που «τηρούν ευλαβικά τα μέτρα»

Η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Secret” με το δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο.
Μεταξύ άλλων, δήλωσε:
Αυτές οι 15 μέρες θέλουνε ψυχραιμία και υπομονή. Θέλω να κάνω μια έκκληση, «παιδιά, λίγη..
υπομονή ακόμα. Δεν έχει νόημα να τσακωνόμαστε με τους Αστυνομικούς, δεν έχει νόημα να κάνουμε μαγκιές και να προσπαθούμε να παρακάμψουμε τα μέτρα γιατί αυτά τα μέτρα έχουν ληφθεί μόνο για την υγειά μας. Μόνο για την υγειά των αγαπημένων μας προσώπων που δεν έχει σημασία πλέον αν είναι μεγάλοι ή μικροί γιατί ο κορονοϊός χτυπάει τους πάντες». Καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι μετά από 3 εβδομάδες καραντίνα έχουν φτάσει να παίξουν τα νεύρα τους, δεν είναι όμως η ώρα της επανάστασης τώρα διότι κινδυνεύουμε όλη την καρδάρα με το γάλα να τη χύσουμε και θα είναι αμαρτία από το Θεό.

Για την τουριστική περίοδο: Αισιοδοξώ αλλά για να αισιοδοξώ ρεαλιστικά πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε το στοίχημα του Απριλίου. Αν δεν το κερδίσουμε τότε καμία αισιοδοξία δεν θα μπορέσει να υπάρξει. Αν καταφέρουμε να κρατήσουμε τα νούμερα εκεί που βρισκόμαστε, για παράδειγμα στην Κρήτη τα κρούσματα είναι πολύ λίγα, είναι εντυπωσιακό ότι στην Κρήτη - που μας έχουν βγει διάφορα ονόματα γιατί δεν είμαστε οι πιο φρόνιμοι- αυτή τη στιγμή τηρούνται τα μέτρα και τηρούνται ευλαβικά. Άρα ο στόχος είναι να πετύχουμε αυτά που μας λεει ο κ. Τσιοδρας.
 
➤ Για τη στάση της ΕΕ και το κορονο-ομόλογο: Ας ξεκινήσουμε από τα θετικά, τα θετικά είναι ότι η χώρα μας αυτή τη στιγμή δεν αντιμετωπίζεται ως το μαύρο πρόβατο όπως όλη την τελευταία δεκαετία, αλλά αντιμετωπίζεται ακριβώς ίδια όπως οι άλλες χώρες. Το δεύτερο είναι ότι βγήκαμε από όλες αυτές τις καταναγκαστικές ρυθμίσεις που είχαμε μέχρι τώρα δηλαδή υπερπλεονάσματα, σύμφωνα δρακόντειας σταθερότητας κλπ όλα αυτά λασκάρουν. Όλα τα υπόλοιπα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση έχουμε κολλήσει στο ευρωομόλογο. Το ευρωομόλογο δημιουργεί εξαιρετικά αρνητικά αντανακλαστικά σε όλη την οικονομική και πολιτική ηγεσία της Γερμανίας. 100% λανθασμένα διότι λειτουργούν με τα σύνδρομα ακόμα του πληθωρισμού με δημοκρατία της Βαϊμάρης. Περιμένω όμως και πιστεύω ότι ανάμεσα στην επιλογή της αποξένωσης ολόκληρου μεγάλου κομματιού της ΕΕ ή ακόμα και του κινδύνου διάλυσης της ΕΕ και η Γερμανία αλλά και η Ολλανδία θα χρειαστούν να αλλάξουν άποψη. Θα μου πείτε αυτό θα γίνει εγκαίρως; Δεν το ξέρω ...
 
➤ Ερωτηθείσα γιατί θέλουμε την ΕΕ όταν δεν υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών της: Αν φανταστούμε την Ελλάδα σε αυτή την κρίση χωρίς την ΕΕ θα αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος. Αν ο μη γένοιτο δεν υπήρχε η ΕΕ για εμάς σήμερα, χωρίς κανένα από τα εργαλεία που μας δίνει αυτή η κουτσή, κολοβή ΕΕ σήμερα η κατάσταση θα ήταν τραγική, θα ήταν εκατό φορές χειρότερη. Άρα και αυτή η κολοβή ΕΕ είναι καλύτερη από το τίποτα. Δεν θα συμβιβαστούμε με αυτή την ΕΕ, θα δώσουμε μάχη σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους, μαζί με την συντριπτική πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ, να αλλάξει η Ένωση. Η μάχη αυτή είναι μπροστά μας. Πιστεύω πάρα πολύ στο αίσθημα της αυτοσυντήρησης των κοινωνιών δηλαδή οι ίδιοι οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί θα αντιληφθούν ότι αυτό είναι μια επιβεβλημένη πολιτική και θα την ακολουθήσουν κάποια στιγμή για το καλό των ιδίων.