ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Εκρηκτικό κλίμα στον Alpha

Μετά την αναστολή 21 συμβάσεων

Καμπανάκι για την εργοδοσία του Alpha, που έχει προχωρήσει σε αναστολή συμβάσεων 21 εργαζομένων, μεταξύ των οποίων 14 τεχνικοί, και με εμφανή τον κίνδυνο να απολέσουν τις θέσεις εργασίας τους, χτυπάει με ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ.
Όπως ενημερώνει η δευτεροβάθμια..
ομοσπονδία εργαζομένων στα ΜΜΕ, χθες εργαζόμενοι του Alpha συναντήθηκαν με τη διοίκηση και την ενημέρωσαν πως αν συνεχίσει την πρακτική του δήθεν «προσωρινού εργασιακού θανάτου» που έχει ξεκινήσει, θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Η απάντηση από τη διοίκηση, όπως ενημερώνει η ΠΟΣΠΕΡΤ, ήρθε αυτόματα και... τσεκουράτα: «Όποιος κουνηθεί θα απολυθεί».
Η ΠΟΣΠΕΡΤ σημειώνει πως το μέλλον των εργαζομένων περιγράφεται με τη φράση: «Μένουμε σπίτι άφραγκοι και γλιτώνουμε από τον κορωνοϊό, αλλά πεθαίνουμε από την πείνα».
Η ομοσπονδία κατηγορεί τη νομοθετική στήριξη της κυβέρνησης που αξιοποιούν οι εργοδότες καναλάρχες και οδηγεί σε εργασιακό θάνατο. Είναι οι ίδιοι, σημειώνει η ΠΟΣΠΕΡΤ, «που 'καρδάμωσαν' από τα τελευταία κυβερνητικά δώρα (11 εκατομμύρια διαφήμιση και 21 εκατομμύρια η δόση για τις άδειες) και 'βγήκαν σαν τις ψείρες στον γιακά' να απειλήσουν όποιον δεν συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις».
- πηγή: avgi