ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019

Σταθερά στον δρόμο των fake news και για τον Μοράλες

ΝΔ: Δεν θα μας έκανε εντύπωση αν έκαναν και πανωσήκωμα στο Μαξίμου
 
Με fake news και υπερβολές επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και για τον Έβο Μοράλες. Η αξιωματική αντιπολίτευση «ανακάλυψε» τον ουρανοξύστη – παλάτι του προέδρου της Βολιβίας στη Λα Παζ, είναι όμως έτσι η πραγματικότητα;
Η Νέα Δημοκρατία, σε χθεσινό της tweet, έδωσε στη δημοσιότητα..
φωτογραφία από ένα κτίριο στην πρωτεύουσα της Βολιβίας, το οποίο, σύμφωνα με την αξιωματική
αντιπολίτευση, «έφτιαξε ο αριστερός κ. Μοράλες για τον εαυτό του, στο πλαίσιο της προσπάθειας να μειώσει τη φτώχεια των Βολιβιανών».
Βέβαια, εκείνο που δεν γνωρίζει η Νέα Δημοκρατία ή αποκρύπτει είναι το γεγονός πως το κτίριο αυτό δεν είναι η... προεδρική κατοικία του Έβο Μοράλες.
Ονομάζεται το «Μεγάλο Σπίτι του Λαού», έχει 29 ορόφους και στις εγκαταστάσεις του έχουν μεταφερθεί και στεγάζονται πολλές δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και πέντε υπουργεία.
Μάλιστα, η κυβέρνηση της Βολιβίας, η οποία είχε δεχθεί κριτική για την κατασκευή του κτιρίου, τον περασμένο Αύγουστο, είχε ανακοινώσει πως, όντως η κατασκευή κόστισε κάτι παραπάνω από 34 εκατ. δολάρια, όμως η στέγαση των πέντε υπουργείων εξοικονομεί περίπου 20 εκατ. δολάρια των χρόνο για το κράτος, από τα ενοίκια που πλήρωνε στα προηγούμενα κτίρια.
Με απλά μαθηματικά... απόσβεση σε ενάμισι χρόνο.
Σημειώνεται, ότι πράγματι δύο από τους 29 ορόφους χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες του προέδρου, για συνεδριάσεις υπουργικού συμβουλίου και συναντήσεις, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για το «υπερπολυτελές» σπίτι του Έβο Μοράλες.

Μαξίμου: Πιο πολλά fake news και από αυτά που μπορούν να καταναλώσουν

«Η Ν.Δ. πλέον παράγει πιο πολλά fake news και από αυτά που μπορεί να καταναλώσει» σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές σημειώνοντας ότι «χθες παρουσίασε το κεντρικό κυβερνητικό κτήριο της Βολιβίας ως σπίτι του Έβο Μοράλες, προκειμένου να καλύψει τη γκάφα του αρχηγού της που δε γνώριζε το έργο "λιτή αφθονία"». «Ελπίζουμε να μην προσπαθήσει να καλύψει και τη νέα γκάφα η Ν.Δ., γιατί έτσι που το πάει θα αποδώσει στον πρωθυπουργό μέχρι και το σπίτι του Βολταίρου. Και ποιος ακούει τον κ. Μητσοτάκη μετά...» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

Ν.Δ.: «Ευτυχώς που φεύγουν σύντομα»

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας απάντησε: «Το Μαξίμου κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για fake news επειδή στον ουρανοξύστη που έχτισε ο ηγέτης της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, κράτησε «μόνον» δύο ορόφους ως προσωπική κατοικία του». «Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί απολύτως φυσιολογικό σε μία χώρα που ένας στους τρεις κατοίκους της ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ο αριστερός ηγέτης της να χτίζει έναν φαραωνικό ουρανοξύστη με γυμναστήριο, σάουνες, αίθουσα μασάζ και τζακούζι για τον εαυτό του και να τον ονομάζει «Το μεγάλο σπίτι του Λαού» μιμούμενος τον Τσαουσέσκου» τονίζει το Γραφείο Τύπου της Ν.Δ. προσθέτοντας πως «ευτυχώς που φεύγουν σύντομα διότι δεν θα μας έκανε εντύπωση αν έκαναν και πανωσήκωμα στο Μαξίμου. Με τόσες κομματικές εκδηλώσεις που στεγάζουν εκεί, υπάρχει πραγματική στενότητα χώρου».

Το νέο ατόπημα της Ν.Δ. έχει προκαλέσει επίσης αντιδράσεις στους χρήστες των social media με τα σχόλια για την ανάρτηση να... ποικίλλουν.
- πηγή: efsyn.gr