ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Ιστορικοί περίπατοι στον ελληνικό Εμφύλιο

Η εκπομπή «Ιστορικοί Περίπατοι» ανοίγει τον φάκελο «Ελληνικός Εμφύλιος 1946-1949», με αφορμή τα 70 χρόνια από τη λήξη του και παρουσιάζει ένα αφιέρωμα δύο επεισοδίων για μία από τις πιο τραγικές σελίδες της ελληνικής Ιστορίας.
Σκοπός της εκπομπής είναι, όπως λέει σχετικό δελτίο Τύπου, να κατανοήσουμε τι ήταν ο Εμφύλιος πόλεμος, την κοινωνική του..
διάσταση και το τραύμα που άφησε πίσω του και όχι να αποδώσουμε ευθύνες σε κάποια από τις δύο πλευρές.
Το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 και ώρα 16:00 στην ΕΡΤ1, θα προβληθεί το πρώτο μέρος της εκπομπής με ορμητήριο το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στον Γράμμο.
Μας ξεναγούν ο εξειδικευμένος στον Εμφύλιο αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πολυμέρης Βόγλης και ο επιστημονικός υπεύθυνος του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, Ραϋμόνδος Αλβανός.
Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 και ώρα 16:00 στην ΕΡΤ1, μπορείτε να παρακολουθήσετε το δεύτερο μέρος του αφιερώματος.
Τα γυρίσματα έγιναν στην ευρύτερη περιοχή του Γράμμου και στις Πρέσπες, σ’ ένα μαγευτικό τοπίο σπάνιας φυσικής και οικολογικής ομορφιάς.
Στις εκπομπές προβάλλεται πολύτιμο φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό από το Αρχείο της ΕΡΤ, του ΚΚΕ και της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού.
Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Μαριλένα Κατσίμη.
Σκηνοθεσία: Έλενα Λαλοπούλου.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Πουλίδης. Διεύθυνση παραγωγής: Ελένη Ντάφλου.