ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Ατομικές συμβάσεις με μείωση μισθών στον Ελεύθερο Τύπο

Την υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων επέβαλε σε δημοσιογράφους η εταιρεία που και εκδίδει την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ και την ιστοσελίδα “eleftherostypos.gr”. οι ατομικές συμβάσεις προβλέπουν αμοιβές στο ποσό των 586,00 ευρώ με την αιτιολογία ότι μειώνονται σε 6 οι ώρες εργασίας..
Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την εργοδοτική αυθαιρεσία, και ζητεί με επιστολές προς την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εφη Αχτσιόγλου να ορίσει τριμερή συνάντηση με τον εκδότη της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», Αλέξη Σκαναβή.
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ αναφέρει:
«Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «SABD Α.Ε» και δ.τ. «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», που εδρεύει στο Νέο Ηράκλειο, οδός Αγίας Λαύρας 2 και Σαρανταπόρου, όπως εκπροσωπείται νόμιμα, και εκδίδει την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ και την ιστοσελίδα “ www.eleftherostypos.gr”, επέβαλε σε εργαζόμενους δημοσιογράφους την υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων με αμοιβή στο ποσό των 586,00 ευρώ μειώνοντας τις ώρες εργασίας σε 6.
Επειδή η συμπεριφορά της εργοδότριας εταιρείας είναι κατάφωρα αντεργατική και καταχρηστική απέναντι στους συναδέλφους μέλη μας, ζητούμε να ορίσετε τριμερή συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων του σωματείου μας, των εκπροσώπων της εταιρείας και δική σας, ώστε να υπάρξει άμεση ενημέρωση επί του θέματος.»