ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

«Μύλος» στη ΝΔ μετά τις παραιτήσεις Μεϊμαράκη - Ασημακοπούλου

Αλλαγές στην κοινοβουλευτική σύνθεση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του Ποταμιού θα προκαλέσουν οι παραιτήσεις τριών βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που θα είναι και υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Υπάρχει όμως ανοιχτή η πιθανότητα η εξέλιξη αυτή να μεταβληθεί σε «πονοκέφαλο» για την Πειραιώς.
Την πρόθεσή τους να μην..
αξιοποιήσουν την τροπολογία που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή και αίρει το ασυμβίβαστο των δύο ιδιοτήτων και να παραιτηθούν εξέφρασαν οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, αλλά και η Κατερίνα Μάρκου, που μεταπήδησε στην ΚΟ της ΝΔ από το Ποτάμι. Την πρόθεσή τους κοινοποίησαν με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πρώτο τον πρώην αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς, οι παραιτήσεις ανακοινώθηκαν «μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη».
Τη θέση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και της Αννας Ασημακοπούλου αναμένεται να καταλάβουν οι δύο επιλαχόντες. Αυτοί είναι ο Αργύρης Ντινόπουλος, που είναι υποψήφιος δήμαρχος Βριλησσίων, αλλά και η πρώην σύζυγος του Μάκη Βορίδη, Ζωή Ράπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πειραιώς, με τα πρόσωπα αυτά θα υπάρξει ομαλή εξέλιξη των πραγμάτων.
Πάντως ο Αργύρης Ντινόπουλος αφήνει ανοιχτά και άλλα ενδεχόμενα. Σε ανάρτησή του στο Facebook δηλώνει πως η έδρα του Β. Μεϊμαράκη «ανήκει πρωτίστως στο κόμμα μου. Γι’ αυτό ζήτησα και πρόκειται να συναντηθώ με τον πρόεδρο του κόμματος την Παρασκευή και αμέσως μετά θα ανακοινώσω την απόφασή μου».

Ο διαγραμμένος και ο ανεπιθύμητος

Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο κάποιος από τους δύο επιλαχόντες δεν αποδεχθεί την έδρα, τα πράγματα περιπλέκονται. Κυρίως γιατί ο αμέσως επόμενος εκλεγμένος είναι ο Γιάννης Μιχελάκης, που έχει διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία, μετά την καταδίκη του για πλημμέλημα με την κατηγορία της δωροδοκίας από τον επιχειρηματία Α. Πάλλη. Στην επόμενη θέση βρίσκεται ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, που θεωρείται «personanon grata» από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Οσον αφορά το Ποτάμι, τη θέση της Κατερίνας Μάρκου στη δεύτερη περιφέρεια της Θεσσαλονίκης θα πάρει ο Νίκος Νυφούδης, που εκλέχθηκε στη δεύτερη θέση.
Ο Νίκος Νυφούδης έχει να επιδείξει ιδιαίτερη δράση σε ζητήματα οικολογίας και σε επικοινωνία που είχε μαζί του το «Εθνος» ξεκαθάρισε ότι θα ορκιστεί βουλευτής μετά την παραίτηση της Κ. Μάρκου. Ετσι το Ποτάμι θα αποκτήσει έναν ακόμη βουλευτή, ο οποίος όμως τυπικά θα ανήκει στους ανεξάρτητους, αφού ως γνωστόν έχει διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού, εφόσον δεν πληρούσε την προϋπόθεση του κανονισμού για 5 βουλευτές εκλεγμένους με το ίδιο κόμμα. Μάλιστα σε επικοινωνία με τον Ν. Νυφούδη έχει ήδη έλθει ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Πάντως στο Ποτάμι καλούνται να εξετάσουν και τις -εξαιρετικά περιορισμένες πιθανότητες για την ανασύσταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τους.
Να σημειωθεί πάντως πως οι παραιτήσεις των τριών βουλευτών δεν πρόκειται να γίνουν άμεσα, οπότε υπάρχει επαρκής χρόνος για να γίνουν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις και συνεννοήσεις στα δύο κόμματα που εμπλέκονται.

- από ρεπορτάζ του Σπύρου Μουρελάτου στο ΕΘΝΟΣ