ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Ν. Μπελαβίλας: Χαιρετίζουμε την έξοδο Κόκκαλη από το σκοτεινό τούνελ

της Χριστίνας Παπασταθοπούλου

«Χαιρετίζουμε την έξοδο του Πέτρου Κόκκαλη, από αυτό το σκοτεινό τούνελ» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Νίκος Μπελαβίλας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά για τον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά.
Ο Νίκος Μπελαβίλας διευκρίνισε ότι αυτό δεν το κάνουν επειδή η..
«ηχηρή αυτή έξοδος κάνει ζημιά στους αντιπάλους μας, που και βέβαια κάνει, αλλά γιατί με τον Πέτρο δεν γνωριστήκαμε χθες. Μεταφέραμε μαζί τα καζάνια των εθελοντών στην Ε1 για τους χιλιάδες μετανάστες τον τρομερό χειμώνα του 2016, γιατί συνεργαστήκαμε επίσης υποδειγματικά το 2017-2018, από θεσμικούς ρόλους, ώστε να σχεδιαστεί καλά η περιβαλλοντική, κοινωνική και πολεοδομική αναβάθμιση του Πειραιά, μέσω της ΟΧΕ που προκήρυξε και χρηματοδότησε η Περιφέρεια Αττικής.

»Αυτό θα φουντώνει όσο περνάνε οι μέρες. Εμείς, πορευόμαστε με έναν στόχο. Να μπούμε στον δεύτερο γύρο και έπειτα, όπως το υποσχεθήκαμε από την πρώτη στιγμή, θα κάνουμε την τελευταία εβδομάδα μία πολιτική κόλαση προσωπικά για τον κύριο Μαρινάκη, ένα ειρηνικό μεγάλο πανηγύρι δημοκρατίας για τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες. Για να πάρουμε όλοι μαζί πίσω, αυτή η προοδευτική συμμαχία,τη διακυβέρνηση του Δήμου Πειραιά».
Ο υποψήφιος δήμαρχος, μιλώντας για το συνδυασμό του «Πειραιάς για όλους» και για την εκλογική του κάθοδο από τον Νοέμβριο, τόνισε ότι μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία, ένα πραγματικό μέτωπο δημοκρατίας, που είναι το αιτούμενο και εδώ στον Πειραιά, άρχισε να στήνεται, το οποίο διευρύνεται διαρκώς.
«Ο ενθουσιασμός του κόσμου δείχνει ωσάν αυτή η καμπάνια να αποκτά χαρακτηριστικά κινήματος και όχι εκλογικού συνδυασμού. Η εξήγηση δεν είναι ότι εμπνέει το πρόσωπό μου ως υποψηφίου, αλλά ότι εμπνέει η ιδέα, να λυτρώσουμε, να απελευθερώσουμε τον Πειραιά από τους ολιγάρχες.
»Αν σήμερα μιλάμε για το πανευρωπαϊκό δίπολο με έναν πόλο τη δημοκρατία, την ελευθερία, την ισότητα, τον προοδευτικό κόσμο και τον άλλο πόλο την ακροδεξιά αγκαλιά με τον πιο άγριο νεοφιλελευθερισμό, είτε φορά κουστούμι είτε φορά παρακρατικές στολές, εδώ στον Πειραιά το είδαμε να γεννιέται, κυριολεκτικά ως αυγό του φιδιού, από καιρό», ανέφερε ο Ν. Μπελαβίλας.

-- από την ΕφΣυν