ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Ξεκινάει η δίκη του Σταύρου Ψυχάρη

Στις 4 Απριλίου αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο πρωην ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης. Η παραπομπή του σε δίκη γίνεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και αφορά προσωπικά δάνεια του τέως εκδότη, συνολικού ύψους 44.700.000 ευρώ από την Alpha Bank με σκοπό την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, την αγορά των μετοχών της..
μειοψηφίας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και την έξοδο του Οργανισμού από το Χρηματιστήριο.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, η δανειοδότηση εγκρίθηκε και χορηγήθηκε χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις της τράπεζας
Ο Σταύρος Ψυχάρης θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία (κακούργημα). Μαζί του στο εδώλιο θα βρεθούν και δέκα στελέχη της Alpha Bank που αντιμετωπίζουν την κατηγορία απιστίας στην υπηρεσία καθώς εμφανίζονται να άναψαν το «πράσινο φως» για τη χορήγηση του δανείου χωρίς να έχουν δοθεί επαρκείς εγγυήσεις.
Tην παραπομπή του Σταύρου Ψυχάρη για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία, για το δάνειο που έλαβε την περίοδο που ήταν επικεφαλής του ΔΟΛ, είχε ζητήσει τον Σεπτέμβριο του 2017 η εισαγγελέας Kατερίνα Αντωνίου με σχετική πρότασή της προς το Συμβούλιο Εφετών. Η εισαγγελέας είχε ζητήσει να παραπεμφθούν σε δίκη τόσο ο πρώην εκδότης όσο και τα10 τραπεζικά στελέχη για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία.