ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Βαρουφάκης: Θέλω πάρα πολύ να γίνει στρατοδικείο

«Κανένας δεν είχε αυταπάτες στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ». Aυτό τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφερόμενος στο πρώτο εξάμηνο της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο ρ/σ «Θέμα 104.6» και στον Γιάννη Αντύπα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, «κατάλαβε ακριβώς τι ήταν το..
παράλληλο σύστημα πληρωμών» και συμπλήρωσε: «Ο Αλέξης Τσίπρας, το μόνο που δεν είναι, είναι ανόητος. Αφέθηκα στη φαντασίωση ότι είναι 42 ετών άνθρωπος, δεν θα θέλει να περπατά στους δρόμους της Αθήνας για 30, 40, 50 χρόνια με αστυνομική συνοδεία». Ο Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στους -κατά τη γνώμη του- υπαίτιους για τη μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ: «Η αιχμή του δόρατος για τη μνημονιακή στροφή ήταν ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Γιώργος Χουλιαράκης».
Αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο, ο Βαρουφάκης σημείωσε ότι υπήρξε συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και να μην πει κουβέντα ενώ ο ίδιος ισχυρίζεται πως όταν έμαθε για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ένιωσε να τον διαπερνά ένα ρίγος.
«Εκλιπαρώ και απειλώ ταυτόχρονα όλους. Θέλω πάρα πολύ να γίνει στρατοδικείο», ανέφερε ο πρώην υπουργός σχετικά με τυχόν ευθύνες της περιόδου εκείνης.
Αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών, ο Βαρουφάκης σημείωσε ότι έγινε για λάθος λόγους με καταστροφικό τρόπο.