ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Παιχνίδια εις βάρος χιλιάδων υποψηφίων από την Καθημερινή

Yπουργείο Παιδείας: «Να ανασκευάσει άμεσα το ψευδές δημοσίευμα»

«Παιχνίδια εις βάρος χιλιάδων υποψηφίων από την Καθημερινή. Η εφημερίδα και ο συντάκτης της είτε δεν γνωρίζουν ανάγνωση, είτε πάσχουν από βαριά αντιπολιτευτική τύφλωση» καταγγέλλει το υπουργείο Παιδείας με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας..
Καθημερινή με τίτλο: «Τον Ιούνιο θα δηλώσουν σχολές οι μαθητές της Β’ Λυκείου – Παιχνίδια εις βάρος χιλιάδων υποψηφίων από τον Κ. Γαβρόγλου».
Στο σημερινό φύλλο η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η πρώτη δήλωση σχολών για τους μαθητές που φέτος φοιτούν στη Β’ Λυκείου θα γίνει τον Ιούνιο ώστε να ωφεληθεί η κυβέρνηση παρουσιάζοντας «θέσεις ελεύθερης πρόσβασης εν μέσω προεκλογικής περιόδου». Το δημοσίευμα επικαλείται τις διατάξεις για το Λύκειο και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που από σήμερα έχουν τεθεί σε διαβούλευση, αλλά ο συντάκτης «ξέχασε» να διαβάσει τη διάταξη που αφορά τους μαθητές της φετινής Β’ Λυκείου.
Συγκεκριμένα το υπουργείο Παιδείας ξεκαθαρίζει οτι στο άρθρο 13Δ (Τελικές και εξουσιοδοτικές διατάξεις, σελ. 8) των διατάξεων που δόθηκαν χθες στην δημοσιότητα αναφέρεται ρητά το εξής:
«Η Α΄ δήλωση προτίμησης που προβλέπεται στην περίπτ. α΄ της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν. 4186/2013, όπως αντικαθίσταται με την παρ. 1, δεν υποβάλλεται έως τις τριάντα (30) Ιουνίου, αλλά έως τις τριάντα μία (31) Οκτωβρίου από τους μαθητές της Γ΄ Τάξης ΓΕ.Λ».
Επειδή κανείς δεν δικαιούται να διαστρεβλώνει την αλήθεια με όρους άθλιας παραπληροφόρησης, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καλεί την εφημερίδα Καθημερινή να ανασκευάσει άμεσα το ψευδές δημοσίευμα, κυρίως ως αυτονόητη υποχρέωσή της απέναντι στους αναγνώστες της.

Επισυνάπτεται το σχετικό απόσπασμα από το κείμενο των διατάξεων.