ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Η ενεργή offshore του Γ. Κύρτσου στην Κύπρο

Διευθυντής και γραμματέας της εξωχώριας εταιρείας HOLIK TRADING LIMITED διατελεί ακόμα και σήμερα ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος.
Δεν είναι μόνο η εξωχώρια εταιρεία της Μαρέβας Μητσοτάκη στα νησιά Κέιμαν ή η αντίστοιχη του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που προκαλεί πονοκεφάλους στην αξιωματική αντιπολίτευση στον.. δρόμο προς τις εκλογές.Σχεδόν τρία χρόνια μετά την αλλαγή του νόμου για το «πόθεν έσχες» ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και δημοσιογράφος Γιώργος Κύρτσος διατελεί ακόμα και σήμερα διευθυντής και γραμματέας offshore εταιρείας με έδρα στην Κύπρο και με την επωνυμία HOLIK TRADING LIMITED (ίδρυση 2008), της οποίας διατηρεί και 1.000 μετοχές.
Υπενθυμίζεται πως η Ν.Δ. πλειοδότησε τον Μάιο του 2016 στην αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου, αναγκάζοντας ουσιαστικά σε μια ιστορία άκρατου λαϊκισμού να έρθει προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο η καθολική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων στη σύσταση οποιασδήποτε εταιρείας του εξωτερικού.
Η καθολική απαγόρευση αφορά πλέον όλους τους βουλευτές, υπουργούς, δημάρχους, περιφερειάρχες, γενικούς γραμματείς υπουργείων και συγγενείς πρώτου βαθμού και φυσικά τους ευρωβουλευτές, όπως ο Γ. Κύρτσος.

Αναλυτικό ρεπορτάζ του Κώστα Ζαφειρόπουλου στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα, 20 Μαρτίου 2019.