ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Νon paper εκδοτών με βλαπτικές μεταβολές στις εργασιακές σχέσεις

Τι αναφέρει η ΚΕΔ για την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
 
Χαριστική απόφαση στα μέτρα της υπουργού Ελενας Κουντουρά, πήρε και το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ. Αυτό αναφέρει η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ) σε ανακοίνωσή της και συμπληρώνει:
"Το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ επικύρωσε στην ουσία, υπουργική απόφαση της συγκεκριμένης υπουργού.. που έχει συνυπογράψει με τον υπουργό Παιδείας Γαβρόγλου, ώστε υπάλληλος που ήδη υπηρετεί στον ΕΟΤ, να υπαχθεί στις ειδικές διαδικασίες για την μισθοδοσία δημοσιογράφων !…
Πρόκειται για πρόσωπο που είχε προσληφθεί ως υπάλληλος πριν από δέκα χρόνια και κάποιος θα πρέπει να αιτιολογήσει επακριβώς τον σπουδαίο λόγο όλης αυτής της κινητοποίησης.
Η αστραπιαία και προκλητική ανταπόκριση της απερχόμενης πλειοψηφίας στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ προς την κυβέρνηση είναι μια πράξη υποταγής που απλώς επαναλαμβάνεται..
Βέβαια έχει ενδιαφέρον το ενδοκυβερνητικό παρασκήνιο και ποια είναι η θέση του ΝΣΚ , του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της κ. Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης και όποιας άλλης αρχής.
Είναι όμως αξιοσημείωτο ότι η απόφαση της ΕΣΗΕΑ, προηγήθηκε της συζήτησης και ψηφοφορίας στη Βουλή για την εξασφάλιση εκλογιμότητας στην υπουργό και την διατήρηση της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή."
Στην ανακοίνωσή της η ΚΕΔ κάνει λόγο για επεισοδιακή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και συγκεκριμένα αναφέρει:
"Πάντως η συνεδρίαση του ΔΣ ήταν επεισοδιακή. Επιχειρήθηκε για μια ακόμη φορά προπηλακισμός σε βάρος των μελών του ΔΣ τα οποία διαμαρτυρήθηκαν για την συνδικαλιστική εκτροπή της πλειοψηφίας και αποχώρησαν διαχωρίζοντας την θέση τους, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «μη σύννομη».
Θα έχει ενδιαφέρον και η συνέχεια στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.
Τα μέλη του προεδρείου όμως με την προσχώρηση και κάποιων ακόμη (δύο απ αυτούς δηλώνουν υποψήφιοι με την ΝΔ στις επικείμενες εκλογές) κατέληξαν στην απόφαση τους, που εκτός των άλλων εκλαμβάνεται για όσους την ψήφισαν και ως ταυτόχρονη… αναψηλάφηση αμετάκλητης απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου από το 2015.
Τέτοια παρακμή δεν έχει προηγούμενο.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην ημερήσια διάταξη του ΔΣ στην ΕΣΗΕΑ δεν περιελήφθησαν κρίσιμα ζητήματα που εκκρεμούν και έχουν υποδειχθεί, όπως:
  • οι τελευταίες εξελίξεις με τις οφειλές του ΕΦΚΑ στον ΕΔΟΕΑΠ για τα εκατομμύρια του αγγελιοσήμου που παρανόμως παρακρατεί
  • το κόλπο με τις παρακρατήσεις μισθών, με αυθαίρετο υπολογισμό προϋπηρεσίας στα δημόσια ΜΜΕ από τις υπηρεσίες του κ. Κρέτσου, με αποτέλεσμα να χάνουν λεφτά οι συνάδελφοι αλλά και τα Ταμεία με ότι αυτό συνεπάγεται για απώλειες εισοδήματος και διαφεύγουσες εισπράξεις ΕΦΚΑ και ΕΔΟΕΑΠ.
  • το non paper των ιδιοκτητών εφημερίδων και περιοδικών με βλαπτικές μεταβολές στις εργασιακές σχέσεις και το οποίο κάποιο το κρύβουν.
  • το σχέδιο της αναλογιστικής μελέτης για τον ΕΔΟΕΑΠ και όσα έχουν μεσολαβήσει τις τελευταίες μέρες.
  • ο επανυπολογισμός-μαϊμού για τις συντάξεις και των δημοσιογράφων και όσα αναμένονται.
Ανάμεσα σε αυτούς που προσχώρησαν στην υπερψήφιση περιλαμβάνονται και μέλη του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ, για τα οποία έχουν ζητηθεί εξηγήσεις για θέματα οικονομικής διαχείρισης ( χορηγιών, «αποστολών», διαχείρισης κτιρίων κλπ) και τα οποία νομίζουν ότι με τέτοιες διαδικασίες μπορούν να αποφύγουν να δώσουν λογαριασμό."