ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Π. Πολάκης: Το βρήκες το υπουργείο αυτήν τη φορά...

Πήρε τη ντουντούκα από τον Μ. Γιαννάκο της ΠΟΕΔΗΝ και μίλησε στους διαδηλωτές (BINTEO)

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έφτασε με τη μηχανή του έξω από το υπουργείο την ώρα της διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ και ζήτησε την ντουντούκα των διαδηλωτών για να τους μιλήσει. Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη..
Γιαννάκο που δεν ήθελε να τον αφήσει να μιλήσει, είπε: «Σταμάτα το βρήκες το υπουργείο αυτήν τη φορά, άσε με να μιλήσω στους εργαζόμενους».
Στη συνέχεια, ανέφερε πως η χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η οποία έλεγε πως είναι συμβατό με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο να κάνουν τα νοσοκομεία συμβάσεις με τους εργαζόμενους και όχι με τους εργολάβους, είναι μια από τις μεγαλύτερες νίκες. Σύμφωνα με την απόφαση καταργούνται οι αναστολές που είχαν κερδίσει οι εργολάβοι σε περίπου 30 νοσοκομεία της χώρας και εμπόδιζε την πραγματοποίηση συμβάσεων απευθείας με εργαζόμενους.
«Λύσαμε ένα πρόβλημα που διασπάθιζε χρήμα για 30 χρόνια» είπε ο κ. Πολάκης. «Από χθες έχει φύγει εγκύκλιος στα νοσοκομεία που δίνει εντολή στους διοικητές να συνεχίσουν από εκεί που τους είχαν μπλοκάρει οι δικαστικές προσφυγές».
Αναφερόμενος στα νοσοκομεία που ήδη έχουν συμβάσεις με τους εργαζόμενους και στα οποία λήγουν τα 18μηνα όπως στο Δρομοκαΐτειο, τον Άγιο Σάββα και το Ελπίς, οι εργαζόμενοι των οποίων διαμαρτύρονται σήμερα, ο Παύλος Πολάκης είπε: «Όπου τελειώνει το 18μηνο ή η διετία ξαναπροκηρύσσονται διαγωνισμοί. Όσοι ήδη εργάζονται μοριοδοτούνται παραπάνω και νομοθετήσαμε πως μπορούν να κάνουν αίτηση πριν λήξει η σύμβαση τους. Αυτοί που διασφαλίζουν τη δουλειά των ανθρώπων είναι αυτό το υπουργείο και αυτή η πολιτική ηγεσία».
Αφού ολοκλήρωσε την ομιλία του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επέστρεψε την ντουντούκα στον Μ. Γιαννάκο, που τον ακολουθούσε, και μπήκε στο Υπουργείο. - πηγή:news247


ΔΕΙΤΕ και αυτό το βίντεο: https://twitter.com/i/status/1108660514706653184