ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Μια ματωμένη ομάδα...

...και μια ανήμπορη(;) πολιτεία

Ο Παναθηναϊκός αιμορραγεί, χρόνια τώρα. Από διοικήσεις, από παράγοντες, από τιμωρίες, από οργανωμένα συμφέροντα, από θερμοκέφαλους (κάποιοι των θέσεων των επισήμων) που εξαπολύουν κατά αντιπάλων φωτοβολίδες ή κουτάκια με μπίρα και, βέβαια, από τους ορκισμένους Ταλιμπάν, που έχουν οι
περισσότερες ομάδες, και που..
έδρασαν το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ, σε ένα ντέρμπι «αιωνίων» το οποίο από πλευράς δυνατοτήτων, μπάτζετ και αγωνιστικής εικόνας ήταν «πολλά με λίγα».
Με καταδρομικό τρόπο μερικές δεκάδες κουκουλοφόρων -όχι περισσότεροι από είκοσι, λένε τα ρεπορτάζαιφνιδίασαν εισβάλλοντας αφιονισμένοι στον αγωνιστικό χώρο λίγο μετά την έναρξη του αγώνα, χωρίς προφανή αιτία, ανεμπόδιστα, και επιτέθηκαν στον πάγκο του Ολυμπιακού. «Δέχτηκαν» να βγουν ώσπου να ξαναδράσουν στο δεύτερο ημίχρονο. Έτσι ένας ακόμα αγώνας του Παναθηναϊκού, ένας του ελληνικού πρωταθλήματος γενικότερα, διακόπηκε μέσα σε πολεμικούς κρότους, καπνούς, οσμή δακρυγόνων!
Και το πιθανότερο, οι δράστες πανηγυρίζουν στις κρύπτες τους για ό,τι πέτυχαν απέναντι σε ένα ποδόσφαιρο καταρρακωμένο και σε μια Πολιτεία που δεν μπορεί (δεν μπορεί;) ή δεν προσπαθεί να χτυπήσει στη ρίζα την αρρώστια και τους άρρωστους.
Έσι ο πληγωμένος Παναθηναϊκός (μαζί με το ποδόσφαιρο) σέρνεται στο έλεός τους και απειλείται με αφαίρεση βαθμών που θα τον φέρουν κοντά στη ζώνη υποβιβασμού. Αυτός φυλακισμένος στη κρίση διαρκείας που τον μαστίζει και εκείνοι ελεύθεροι σουλατσαδόροι, έτοιμοι για την επόμενη καταδρομή τους. Το αφήγημα κρατάει χρόνια –και όχι μόνο για τον κατεστραμμένο Παναθηναϊκό που το βράδυ της Κυριακής είδε την καταστροφή του να μεγαλώνει.

- από το harddog-sport