ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Το σατιρικό τραγούδι «κάνει παιχνίδι» στην ΕΡΑσπορ


Στο σατιρικό τραγούδι είναι αφιερωμένη η εκπομπή «Κάνε παιχνίδι μόνος σου» με τον Τάσο Επιτρόπου, την Καθαρά Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021, στις 10 το βράδυ, στην ΕΡΑσπορ 101,8..Ένα μουσικό ταξίδι στον χρόνο από τον Γιώργο Σουρή στο σήμερα. Εκλεκτοί καλεσμένοι, που χάραξαν και συνεχίζουν μέχρι τις μέρες μας να προσφέρουν στο συγκεκριμένο είδος τραγουδιού, μιλούν για τη σημασία του ελληνικού σατιρικού τραγουδιού και τη διαχρονικότητά του.
Στην εκπομπή παρεμβαίνουν, το σατιρικό ντουέτο Δημήτρης Μουντζουράκης και Μιχάλης Χατζηαρσενίου, γνωστοί από το συγκρότημα ETSI NTE, οι σπουδαίοι Θέμης Ανδρεάδης και Γιάννης Λογοθέτης, που με τις επιτυχίες τους σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή για το σατιρικό τραγούδι και όχι μόνο.
Επίσης, η Μαρία Κηλαηδόνη, η οποία συνεχίζει στα χνάρια που χάραξε ο πατέρας της, μιλά στην εκπομπή για το έργο που άφησε ο Λουκιανός.
Εξίσου σημαντική είναι και η παρουσία του βραβευμένου μουσικού Σωκράτη Σινόπουλου, προέδρου του Καλλιτεχνικού Συλλόγου Δημοτικής Μουσικής «Δόμνα Σαμίου», ο οποίος αναφέρεται στην πολιτιστική αξία των σατυρικών τραγουδιών, που είναι γνωστά και ως «αθυρόστομα».
Την τιμητική τους έχουν και τραγούδια των Γιώργου Μαρίνου, Γιάννη Μαρκόπουλου, Τζίμη Πανούση, Γιάννη Μηλιώκα, Γιάννη Ζουγανέλη, του συγκροτήματος Ημισκούμπρια και φυσικά του μοναδικού Χάρρυ Κλυνν (Βασίλη Τριανταφυλλίδη).