ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020

Ολοκλήρωση του προγράμματος του ΕΔΟΕΑΠ «Tεστ Covid-19 μετά τις διακοπές»

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα προληπτικών τεστ Covid-19 που διεξήγαγε ο ΕΔΟΕΑΠ ειδικά για τους εργαζομένους στα ΜΜΕ, οι οποίοι επέστρεψαν από τις διακοπές τους.
Συγκεκριμένα ο Οργανισμός, μετά και την καταληκτική ημερομηνία παράτασης (14η Σεπτεμβρίου), μέσω του ιατρικού προσωπικού του, με δειγματοληψία και αποστολή.. στα αρμόδια εργαστήρια, προέβη σε 1.400 τεστ σε ισάριθμους εργαζομένους ηλεκτρονικών και έντυπων ΜΜΕ, καλύπτοντας εξολοκλήρου τη δαπάνη. Την ερχόμενη εβδομάδα ολοκληρώνονται και τα τελευταία ραντεβού όλων όσοι είχαν δηλώσει ενδιαφέρον έως και την 14η Σεπτεμβρίου.
Επίσης, κάλυψε κατά το ίδιο διάστημα -μέσω συμβεβλημένων φορέων- τον προγραμματισμό 1.021 τεστ και άνω των 100 στην περιφέρεια, καθώς και 724 τεστ σε εργαζομένους που επέστρεψαν από θερινή άδεια από 15/08 έως και 23/08.
Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα εκπονήθηκε από τον ΕΔΟΕΑΠ, ο οποίος ζήτησε από τα ΜΜΕ να αποστείλουν καταλόγους με τους ενδιαφερόμενους εργαζομένους, συμβάλλοντας στην ασφαλή επιστροφή τους στον εργασιακό χώρο μετά τις θερινές διακοπές τους και στηρίζοντας εμπράκτως την Ενημέρωση. Με το πρόγραμμα καλύφθηκε και η περιφέρεια, όπου οι εργαζόμενοι επιλέγουν το διαγνωστικό κέντρο που τους εξυπηρετεί και αποζημιώνονται με ανώτερο όριο τα 80 ευρώ. Τα προληπτικά τεστ δεν επηρεάζουν την αντίστοιχη συνεχή κάλυψη των ασφαλισμένων που πληρούν τα ιατρικά κριτήρια βάσει ιστορικού και συμπτωματολογίας και παραπέμπονται μετά από την έγκριση των ιατρικών υπηρεσιών του Οργανισμού.