ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020

Κάποιος να εξηγήσει στον Μητσοτάκη...

Με παρέμβαση του στο Facebook ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, υπενθυμίζει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι η μοναδική διαφορά μας με την Τουρκία, είναι μόνο η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα και όχι όλες οι θαλάσσιες ζώνες, για τις οποίες έκανε λόγο ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Αναλυτικά η ανάρτηση Κοτζιά στο fb:
«Κάποιος να εξηγήσει στον.. Μητσοτάκη ότι η διαφορά μας με την Τουρκία είναι μία : ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα. Δεν είναι όπως είπε "όλες οι θαλάσσιες ζώνες". Το κλείσιμο των κόλπων/"εσωτερικά ύδατα" (το "μη ξηρό έδαφος" όπως τα αποκαλεί το Διεθνές Δίκαιο Θαλάσσης) και τα χωρικά μας ύδατα/Αιγιαλίτιδα ζώνη, είναι, βάση του Διεθνούς Δικαίου της Θαλάσσης επίσης θαλάσσιες ζώνες,.. χαράσσονται από την Ελλάδα, είναι μονομερές δικαίωμα, άρα όχι υπό διαπραγμάτευση. Να του το εξηγήσει κάποιος, διότι αυτά που λέει θα χρησιμοποιηθούν από την Τουρκία, τον διεθνή παράγοντα σε τυχόν προσφυγή σε διεθνή δικαστήρια και διεθνείς διαιτησίες.
Γενικά οι της ΝΔ πρέπει να μάθουν να μιλάνε προσεκτικά και με ακρίβεια όταν αναφέρονται σε διεθνείς συνθήκες και σχέσεις. Διότι, ενώ με αυτά που λένε μπορεί να βολεύονται στο εσωτερικό της χώρας, στο διεθνές σύστημα αδυνατίζουν τις θέσεις της χώρας.»