ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020

Σύψας: Το βλέπω πιθανό το lockdown στην Αττική...

...άλλα ελπίζω να προλάβουμε την επιδείνωση


«Το βλέπω πιθανό το lockdown την Αττική, άλλα ελπίζω να προλάβουμε την επιδείνωση της επιδημίας», δήλωσε την Παρασκευή ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας.
«Μιλάμε για τοπικά lockdown περιορισμένης διάρκειας. Ατυχώς θα πρέπει να γίνει σε όλη την Αττική.. γιατί οι δήμοι είναι πολύ κοντά ο ένας στον άλλο», εξήγησε ο κ. Σύψας μιλώντας στον ρ/σ«Θέμα 104,6».
Όσον αφορά το εμβόλιο εκτίμησε ότι «στο καλύτερο σενάριο θα έχουμε κάποιες δόσεις στις αρχές του νέου έτους». «Αρχικά θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί που σημαίνει ότι με την επιδημία θα ζήσουμε τουλάχιστον μέχρι το επόμενο καλοκαίρι» συμπλήρωσε.
Όσον αφορά τους κανόνες προστασίας ο καθηγητής είπε ότι «ο πρώτος κανόνας είναι να απέχουμε 2 μέτρα από τον άλλο και ακολουθεί η μάσκα. Εάν τους ακολουθήσουμε είμαστε πρώτα εμείς ασφαλείς».
«Ο ιός μεταδίδεται κυρίως μέσα από σταγονίδια και πολύ λιγότερο από τιςεπιφάνειες. Πρέπει πάντα όμως να απολυμαίνουμε τα χέρια μας», πρόσθεσε ο Ν. Σύψας.