ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

«Για τα μάτια μιας ιδιωτικής εταιρείας…»


Σχετικά με το πάρκο στους Αμπελόκηπους

Η δημοτική παράταξη «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα» και η δημοτική σύμβουλος Ντίνα Ρέππα σε ανακοίνωσή τους σχετικά με το πάρκο στους Αμπελόκηπους αναφέρουν: 
ε μια πρωτοφανή απόφαση, η δημαρχία Μπακογιάννη (ΝΔ) σε πλήρη συνεννόηση με την παράταξη Αθήνα είσαι εσύ (ΚΙΝΑΛ) ψήφισαν να αποσυρθεί το θέμα για το πάρκο των Αμπελοκήπων από το δημοτικό συμβούλιο στις 14/9. Αγνόησαν τις αποφάσεις 8 τοπικών φορέων και πάνω από 500 υπογραφές κατοίκων της περιοχής όπου με πολύμηνους αγώνες υπερασπίζονταν έναν από τους τελευταίους ελεύθερους δημόσιους χώρους, στην καρδιά των Αμπελοκήπων από ιδιωτική εταιρεία, που προσπαθούσε να χτίσει εκεί δύο κτίρια των 60 τετρ. μέτρων το καθένα, για εμπορική εκμετάλλευση με 3 θέσεις στάθμευσης, και δρόμο εξυπηρέτησης που θα διασχίζει το πάρκο.
Μετά από τις μεγάλες πιέσεις των κατοίκων, σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση, το δημοτικό συμβούλιο στις 31/8 αποφάσισε ομόφωνα «Να τροποποιηθεί το ρυμοτομικό σχέδιο με χαρακτηρισμό του χώρου ως πράσινο και παράλληλα να ανασταλούν οι οικοδομικές εργασίες και άδειες» και η οριστική απόφαση θα παιρνόταν από το δημοτικό συμβούλιο στις 14/9.
Τελικά όμως, η δημοτική αρχή και η παράταξη του ΚΙΝΑΛ, για να μην δυσαρεστήσουν τον επιχειρηματία, αγνόησαν όλους τους κατοίκους και κυρίως την πόλη και τις «ανάσες» της.
Η δημαρχία Μπακογιάννη δεσμευμένη στα επιχειρηματικά συμφέροντα δε διστάζει να ξεγελάσει τους φορείς και τους πολίτες της πόλης. Ήταν χαρακτηριστικό ότι για να περάσει στα «σιωπηλά» η αλλαγή της στάσης τους δεν κάλεσαν να τοποθετηθούν οι φορείς στους οποίους είχαν δεσμευτεί!
Σοβαρότατες ευθύνες παίρνει η παράταξη Γερουλάνου -Αθήνα είσαι εσύ- γιατί αυτή έκανε την πρόταση δίνοντας άλλοθι στον Μπακογιάννη.
Δηλώνουμε ότι δεν ξεχνάμε! Μαζί με τους κατοίκους της περιοχής θα προστατεύσουμε κάθε σπιθαμή ελεύθερου χώρου πρασίνου αυτής της πόλης και δεν θα επιτρέψουμε να την αλώσουν πλήρως τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ο αγώνας για να σωθεί το πάρκο στους Αμπελόκηπους από τα αδηφάγα οικονομικά συμφέροντα δεν τελείωσε!

14/9/2020
ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Δημοτική σύμβουλος: Ρέππα Ντίνα
Ομάδα συλλογικής εκπροσώπησης:
Ρίζος Μιχάλης, Μάτσα Κατερίνα, Κεφαλληνός Παναγιώτης, Παπαχριστούδη Ματίνα, Σιαπάτης Αποστόλης
"