ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Oλα καλά!

Το σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην Αυγή τα λέει όλα. Ιδού και το σχετικό ρεπορτάζ από το avgi.gr:

Την έντονη ενόχληση της αστυνομίας προκάλεσε αντιφασιστική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε  το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να σβηστούν από τους τοίχους ακροδεξιά συνθήματα. Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 51 συνολικά προσαγωγές που μετατράπηκαν αργότερα σε συλλήψεις, ενώ υπήρξαν και τρεις τραυματισμοί.

Άνδρες της ομάδας Ζ και της ομάδας ΔΙΑΣ μαζί με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ έλαβαν εντολή να προχωρήσουν σε έλεγχο των διαδηλωτών. Οι αστυνομικοί περικύκλωσαν τους αντιεξουσιαστές και ξέσπασε συμπλοκή.

Την Πέμπτη το πρωί μεταφέρθηκαν σε ειδικό ανακριτή οι 51 για να απολογηθούν. Πρόκειται για 45 άνδρες και 6 γυναίκες, όλοι μέλη αναρχικών συλλογικοτήτων που συμμετείχαν σε αντιφασιστική πορεία.

Με βάση τη δικογραφία που σχηματίστηκε από την αστυνομία, η εισαγγελέας ποινικής δίωξης απήγγειλε κατηγορίες για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα, ενώ οι διώξεις είναι in rem, δηλαδή δεν είναι προσωποποιημένες. Η προσωποποίηση των πράξεων θα γίνει κατά το στάδιο της ανάκρισης.