ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

«Ο κορωνοϊός ταξίδευε business class με τους μάνατζερ του βορρά»

Ο κορωνοϊός, η Ιταλία και οι… πρόσφυγες!

του Χρήστου Ξανθάκη

Ματημπαναγία ζήλεψα! Αλήθεια σας λέω παιδιά, πράσινος έγινα από τη ζήλια όταν διάβασα το ποστάρισμα από Ιταλία που μου έστειλε στο ίνμποξ η φίλη μου η Φραγκίσκη. Το υπέγραφε ένας τύπος επονόματι Ματέο Φλόρα και πάνω κάτω έλεγε το εξής:
«Υπάρχει μια λεπτή ειρωνεία στο πώς ενώ έβγαινε χολή για τις..
ασθένειες που θα έφερναν οι βρώμικοι φτωχοί εξαθλιωμένοι μετανάστες, στις ξέχειλες βάρκες, ο κορωνοϊός ταξίδευε business class με τους μάνατζερ του βορρά. Αν υπάρχει Θεός έχει λεπτή αίσθηση χιούμορ».
Έτσι είναι παιδιά, να μην κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας. Χρόνια τώρα ακούμε από μυριάδες στόματα (και δεν ανήκουν όλα σε ξυρισμένα κεφάλια…), ότι αυτά τα γκαντεμόσκυλα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες κουβαλάνε ένα σκασμό αρρώστιες στην καμπούρα τους και τώρα που ήρθανε ομαδικά στα μέρη μας θα κολλήσουμε άπαντες και άπασες και θα γεμίσουμε σπυριά και καντήλες, και φλουμπέτες γιατί όχι, και θα μας φάει το στρώμα και θα μας πιεί ο ορός και θα ανεβαίνει ο πυρετός μέρα με τη μέρα ώσπου να τουμπανιάσουμε και να κατέβει από το μαύρο το άλογο ο Χάρος την ψυχή να μας πάρει!
Όχι δηλαδή, με το χέρι στην καρδιά πείτε κι εσείς αγαπητοί αναγνώστες και αγαπητές αναγνώστριες. Δεν κουδουνάνε τ’ αυτιά σας απ’ αυτές τις πατριωτικές κραυγές που απαιτούν πλήρη αποστείρωση και καραντίνα και τείχος τρία μέτρα ψηλό και ηλεκτροφόρα σύρματα; Και αντί να έρθει ο γαμημένος ο κορωνοϊός από τη θάλασσα με τη βάρκα, τσούκου τσούκου στο Αιγαίο, από τον Έβρο έστω περπατητά, ανάμεσα στα ναρκοπέδια, ήρθε με τις πτήσεις από την Κίνα που μεταφέρανε τα στελέχια στη business class. Αν αυτό δεν είναι ειρωνεία τραγική πολύ περισσότερο από λεπτή τότε δεν ξέρω τι είναι…
Οπότε; Οπότε τι παλικάρια μου; Αφού καταπιούμε τη γλωσίτσα μας και κάνουμε ένα σταυρό (απαραίτητο!), καλόν είναι να δούμε πως μπορούμε να εργαστούμε για να μη μας πιάσει κώτσους ο κορωνοϊός. Ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος έχει άποψη:
«Χρειάζεται επομένως συντονισμός των δράσεων της κυβέρνησης, ενημέρωση και συνεργασία με τα κόμματα της αντιπολίτευσης (και αξιοποίηση των προτάσεων που θα έχουν για το θέμα αυτό), συνεχής επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και με κυβερνήσεις χωρών που έχουν αναπτύξει η εφαρμόσει σχέδιο αντιμετώπισης πιθανής πανδημίας (Ιταλία, Αγγλία και Γαλλία)».
Και το είδαμε σήμερα ότι επιτέλους ξεκουνήθηκε ο Κικίλιας και συναντήθηκε με Χρυσοχοϊδη και Κεραμέως και τα είπανε και τέλος πάντων έγινε μια αρχή. Αλλά πρέπει να υπάρξει και συνέχεια. Αυτό το «συνεργασία με κόμματα της αντιπολίτευσης» δεν είναι για κατανάλωση στα νηπιαγωγεία, σοβαρή επισήμανση είναι και έχει βαρύτητα. Τι καλύτερο δηλαδή από το να γίνει μια συνεννόηση με πολιτικούς της αντιπολίτευσης που είναι και γιατροί και καταλαβαίνουν από δυο μεριές το πρόβλημα; Με Κρεμαστινό και Πολάκη ας πούμε που το κατέχουν το τόπι και μπορούν να βοηθήσουν σε πολλά επίπεδα. Κι άμα δεν μπορούν αυτοί (ας το αλαφρύνω κάπως το κλίμα!), υπάρχει πάντα ο Βελόπουλος. Τόσες επιστολές του Ιησού έχει στην κατοχή του, σε κάποια απ’ αυτές σίγουρα θα σημειώνονται οι οδηγίες για το εμβόλιο…

- το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost.gr