ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Η επιστροφή του δημοσιογράφου...

Πότε κάνει πρεμιέρα το pod.gr του Σταύρου Θεοδωράκη

Ο Σταύρος Θεοδωράκης όταν το Ποτάμι πρωταγωνιστούσε στην πολιτική ζωή έλεγε σε φίλους και γνωστούς ότι το σαράκι της δημοσιογραφίας δεν έχει φύγει από μέσα του και πάντα βρίσκεται στην άκρη του μυαλού του. «Κάποια στιγμή θα επιστρέψω στη δημοσιογραφία» έλεγε χαρακτηριστικά.
Η συγκεκριμένη φράση φαίνεται..
ότι έγινε πραγματικότητα καθώς το τελευταίο διάστημα, όπως έγραψε από την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου το ethnos.gr ετοιμάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς για το comeback του. Συγκεκριμένα, προχωρά σε μία πρωτότυπη ιδέα για τα ελληνικά δεδομένα, η οποία έχει να κάνει με το podcast. Ο τίτλος του είναι pod.gr και κεντρικό σύνθημα η φράση «το καλό να ακούγεται».
Η νέα προσπάθειά του έχει να κάνει με ιστορίες από πρόσωπα που έχουν πολλά να πουν. Στη συγκεκριμένη ομάδα συμμετέχουν γνωστά πρόσωπα του πολιτισμού όπως ο Χρήστος Χωμενίδης, ο σκηνοθέτης των Άγριων Μελισσών Λευτέρης Χαρίτος, της ηθοποιίας όπως η Μαρία Σολωμού, της τηλεόρασης όπως ο Χρήστος Φερεντίνος, αλλά και της γαστρονομίας όπως ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου.
Επίσης, θα συμμετέχουν δημοσιογράφοι όπως η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Open TV Νίκη Λυμπεράκη, η Κατερίνα Μπακογιάννη, ο Βασίλης Σκουντής, ο Παύλος Τσίμας ο Σπύρος Μάλλης, η Μάγια Τσόκλη, ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης και άλλοι. Τέλος στο νέο εγχείρημα μέτοχοι θα είναι οι ίδιοι οι συμμετέχοντες.
Η Νίκη Λυμπεράκη μιλώντας στο ethnos.gr για το εγχείρημα είπε πως «είναι μια νέα προσπάθεια που γεννήθηκε από ανθρώπους που αγαπάμε πολύ τον ήχο και το ραδιόφωνο. Μας ενέπνευσε το πάθος της Κατερίνας Μπακογάννη για τα podcast κι έτσι αποφασίσαμε να επενδύσουμε σ’ αυτόν τον νέο τρόπο ακρόασης που έχει ήδη κατακτήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».
Η πρεμιέρα τους θα γίνει ανήμερα της μέρας της γυναίκας στις 8 Μαρτίου. Το κεντρικό σύνθημα θα είναι η φράση «το καλό να ακούγεται», ενώ θα μεταδίδονται από τις ιντερνετικές πλατφόρμες Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts.
- από ρεπορτάζ του Γιάννη Πολίτη στο ethnos