ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Mητσοτάκης: Αυξάνουμε την ασφάλεια στα σύνορα

«Σημαντικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων συγκεντρώνεται σε μεγάλες ομάδες στην ελληνοτουρκική μεθόριο και προσπαθούν να μπουν παράνομα στη χώρα. Θέλω να είμαι σαφής: Δεν θα ανεχθούμε παράνομες εισόδους στην Ελλάδα. Αυξάνουμε την ασφάλεια στα σύνορα» έγραψε στο τουίτερ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Παρασκευής μετά την απόφαση της Τουρκίας να αφήσει ελεύθερες..
τις διελεύσεις μεταναστών προς την Ελλάδα παροτρύνοντας ορδές ανθρώπων να μπουν στην Ευρώπη
Mετά την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να επιτρέψει την διέλευση προς την Ελλάδα με πρόσχημα τη συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου εκτοπισμένων στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας- απροσδιόριστος αριθμός μεταναστών και προσφύγων συγκεντρώνονται σε τουρκικά εδάφη κοντά στην ελληνοτουρκική μεθόριο στον Έβρο.
Στο τουρκικό twitter κυριαρχεί η φράση «Avrupa' ya (αβρουπαγιά)», δηλαδή «στην Ευρώπη», που δείχνει την μεγάλη κινητικότητα ανθρώπινων ροών προς την Ελλάδα.
«Υπάρχει κινητικότητα και στην Ορεστιάδα και στο Διδυμότειχο και στο Σουφλί» σημειώνει Έλληνας στρατιωτικός και προσθέτει ότι κατά πληροφορίες περίπου 150.000 μέσα στην Τουρκία περιμένουν να βρουν τρόπο για να περάσουν στην Ελλάδα.