ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Τη στήριξη των καναλιών ζητάει ο Μητσοτάκης...

...όμως υπάρχει και το Διαδίκτυο

Τη στήριξη των διευθυντών ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών ζήτησε προχθές Δευτέρα, σε συνάντηση που είχε μαζί τους, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (δείτε ΕΔΩ).
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα, παρουσία των διευθυντών ειδήσεων των έξι μεγάλων τηλεοπτικών..
σταθμών και της ΕΡΤ.
Ο πρωθυπουργός ζήτησε να ενημερώσει τους υπεύθυνους των καναλιών στο ανώτερο δυνατό επίπεδο για δύο θέματα τα οποία θεωρεί «εθνικής» σημασίας. Το ένα ήταν η επιδημία του κορωνοϊού, που βρίσκεται προ των θυρών, και το δεύτερο ήταν το προσφυγικό.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης θεωρεί πως κάνει «εθνική» πολιτική και μέσα σε επτά μήνες διακυβέρνηση ζητάει στήριξη από τα κανάλια. Πώς θα τα βγάλει πέρα σε... 17 μήνες διακυβέρνηση; Τα κανάλια ήταν πάντοτε προτεραιότητα εξάλλου για τον Κ. Μητσοτάκη. Όλοι θυμούνται πόσο πολύ τους βοήθησε όλους να καθυστερήσουν τις άδειες.
Για το πρώτο «εθνικό» θέμα, τον κορωνοϊό, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους επικεφαλής των σταθμών ψύχραιμη αντιμετώπιση και χαμηλούς τόνους, προκειμένου να μην δημιουργηθούν φαινόμενα τρόμου και πανικού. Διαβεβαίωσε ότι η κρατική μηχανή είναι σε ετοιμότητα και ότι υπάρχουν όλα τα αναγκαία μέσα εάν χρειαστούν.
Για το δεύτερο «εθνικό» θέμα, το προσφυγικό, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση είναι σταθερή στις αποφάσεις της και αποφασισμένη να προχωρήσει.
Ο «εθνικός» τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τους νησιώτες στη Λέσβο και τη Χίο είναι η συνεχής καταστολή με ενίσχυση των δυνάμεων των ΜΑΤ στα νησιά. Και σε αυτό ζητάει ο πρωθυπουργός στήριξη από τα κανάλια. Του τη χρωστάνε.
Δεν συμβαίνει το ίδιο με τα τοπικά σάιτ, τα οποία ενημερώνουν με παραδειγματικό τρόπο. Και συμπεραίνουν: «Η δύναμη πυρός που χρησιμοποίησαν τα ΜΑΤ ξεπερνούσε κάθε όριο και σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογούνταν από τον αριθμό των συγκεντρωμένων. Πρόκειται ξεκάθαρα για επίδειξη ισχύος με στόχο να αποτραπεί κάθε περαιτέρω αντίδραση και κινητοποίηση του πληθυσμού».

Α.Γ.Ν / Αυγή