ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Koρωνοϊός και στην ενημέρωση

Ανακοίνωση της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων:
 "Σε κρίση πανικού είναι τις τελευταίες ώρες η διοίκηση της ΕΡΤ με τον κορωνοϊό, το προσφυγικό, την προανακριτική και τις καταγγελίες για λογοκρισία σε ότι τσαλακώνει την εικόνα της πολιτικής « νόμου και τάξης» της Κυβέρνησης.
Ανάλογη όμως είναι η εικόνα που επικρατεί και στην ΕΣΗΕΑ. Τα..
μοιραία πρόσωπα Σύριζα-ΝΔ με την δεκαετή σύμπραξη τους στην πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, δεν ξέρουν που να κρυφτούν. Είναι σε αδιέξοδο.
Εξοφλούν, γραμμάτια στους χορηγούς τους, της περασμένης πενταετίας, κάνοντας τα στραβά μάτια για την αξιωματική αντιπολίτευση, που έχει απλήρωτους τους συντάκτες στην «Αυγή» και στο «Κόκκινο», οι οποίοι απεργούν.
Θέλουν όμως παράλληλα να βάλουν πλάτη και στην κυβέρνηση χρησιμοποιώντας το αριστείο διαπλοκής ως πρωταγωνιστών εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού της πρόσφατης πενταετίας.
Δεν τους βγαίνει όμως η καινούργια υπόκλιση και τρελαίνονται.
Η εκκωφαντική αποτυχία Ζούλα-Γαμπρίτσου για ασφυκτικό έλεγχο σε αναρτήσεις-μεταδόσεις, για όσα μεταδίδουν οι περιφερειακοί σταθμοί από τα νησιά, οφείλεται στις αντιδράσεις των εργαζομένων. Έτσι με μια ζούλα κωλοτούμπα η ΕΡΤ, αναγκάστηκε να μεταδώσει ( Τετάρτη βράδυ), την απόφαση της Κυβέρνησης για μερική… αποσυμφόρηση των νησιών από τα ΜΑΤ , μετά την έκρηξη του προβλήματος.
Η εταιρία «Καπάκος-Αντωνιάδου ΟΕ», σε κατάσταση πτώχευσης κατεβάζει τα ρολά. Αναβάλλει τη συνάντηση ( είχε οριστεί χθες το μεσημέρι) στην ΕΣΗΕΑ με την Πρόεδρο και τον γιατρό-μάνατζερ της «Αυγής» για τους εργαζόμενους που μένουν απλήρωτοι. Το ραντεβού πάει για την άλλη εβδομάδα μήπως και περάσει τροπολογία για ενισχύσεις στις εφημερίδες που περιλαμβάνει και τα Μέσα στου Σύριζα.
Καλεί όμως για ξεκάρφωμα και τον γενικό διευθυντή ενημέρωσης σε δήθεν απολογία για το χάλι της ΕΡΤ αλλά ανήμερα την Καθαρή Δευτέρα. Ζούλας και Γαμπρίτσος νομίζουν πως θα τους σώσει η νηστεία ή κρύβονται πίσω από το σαρακοστιανό γλυκό.
Έτσι βγαίνει από τη σέντρα, ο νόμος Βρούτση, που συνεχίζει το έγκλημα του Κατρούγκαλου για τα δημοσιογραφικά ταμεία και τις συντάξεις. Στον ΕΔΟΕΑΠ το 2% που δίνουν οι εργοδότες σε αντάλλαγμα για τα εκατομμύρια από το αγγελιόσημο που μας πήραν κλυδωνίζεται με όσα ακούγονται για τη διάσκεψη στο ΣτΕ.
Με αφορμή τον κορωνοϊό από αύριο βάζουν λουκέτο στο γκαράζ του ΕΔΟΕΑΠ, που κάποιοι κακόπιστοι το βλέπουν ως κακό οιωνό.
Σε κάθε περίπτωση πάντως πρόκειται τουλάχιστον για ομολογία πλήρους ανικανότητας από τους… σωτήρες του κλάδου.
Οι ασφαλισμένοι θα στήνονται στην ουρά στην πόρτα της εισόδου. Θα τους παίρνει συνέντευξη η νοσηλεύτρια βάρδιας και θα κόβονται όσοι δηλώνουν ότι έχουν πάει Ιταλία ή σε άλλους… βεβαρημένους προορισμούς. Εξαιρούνται οι ταξιδιώτες από την Θεσσαλονίκη…
Αν δεν είναι τόσο τραγικά όλα αυτά, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν γελοία…
26/02/2020
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
"